Fudbaleri Vojvodine (©MN Press)
Fudbaleri Vojvodine (©MN Press)

Večiti prejaki za Vošu, treća sreća u Lučanima

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.11.21. | 09:55

Superliga Srbije: Novosađani posle dva vezana poraza idu na noge Mladosti u odloženom meču trećeg kola. Za Lale neće igrati Stevanović, Bjeković i Đorđević

Večiti rivali, Partizan i Crvena zvezda, ove sezone su neka druga dimenzija u Superligi Srbije. Ostalim timovima ostaje borba za plej-of. Vojvodina je poražena od beogradskih rivala u prethodna dva kola, pa je sada doveden u pitanje ulazak među osam naboljih timova. Niški Radnički, koji je na devetom mestu, zaostaje samo bod za Lalama. U slučaju pobede, danas (14.30) u Lučanima protiv Mladosti u zaostalom meču trećeg kola, izabranici trenera Slavoljuba Đorđevića mogli bi da preskoče Napredak na četvrtom mestu i da se približe trećeplasiranom Čukaričkom na samo dva boda.

Od treće do 11. pozicije mala je razlika, pa je svaki bod važan u borbi za plej-of. Novosađani su razbijeni u Humskoj (1:4). Pre toga su pružili žestok otpor šampionu Crvenoj zvezdi na Karađorđu (1:2). I domaćin juri poslednji voz za plasman u prvih osam. Voždovac na osmom mestu mu beži šest bodova. Vojvodina i Mladost odigraće dve utakmice za četiri dana. U ponedeljak, tim iz Zapadne Srbije gostuju na Karađorđu.

Izabrane vesti

Novica Maksimović je protiv crno-belih u nedelju odigrao 100. meč u dresu Voše i tako postao 100. fudbaler u istorji kluba koji je stigao do trocifrenog broja mečeva za Lale.

"Jako je teško odigrati dve utakmice sa istim rivalom u tako kratkom vremenskom periodu. Mladost je uvek važila za tvrdu ekipu koja ume da se brani i da stvara probleme svojim rivalima. Ipak, mi želimo bodove, da upišemo obe pobede i da se vratimo na taj kolosek nakon dva poraza“, rekao je Maksimović za sajt kluba.

14.30: (2,95) Mladost L. (3,20) Vojvodina (2,50)

Za Vojvodinu neće igrati štoper Dušan Stevanović koji je napustio igru u Humskoj već u prvom poluvremenu. Van stroja je i desni bek Marko Bjeković, dok na put u Lučane nije otišao Stefan Đorđević zbog smrtnog slučaja u porodici.

Lučanci su ove sezone slabi na svom terenu. Imaju samo dva trijumfa, remi, uz čak pet poraza. Voša je samo dvaput dobila u gostima ove sezone, i to gradskog rivala Proleter sa 1:0 (igra kao domaćin na Karađorđu) i Radnik u Surdulici sa 2:0. Prošle sezone, Voša je pobedila Mladost sa 3:0 na svom stadionu, dok je u Lučanima bilo 1:1.

SUPERLIGA SRBIJE – ODLOŽENI MEČ 3. KOLA

Četvrtak

14.30: (2,95) Mladost L. (3,20) Vojvodina (2,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Superliga SrbijeFK VojvodinaVojvodinaMladost Lučani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara