Migel Borha (©Reuters)
Migel Borha (©Reuters)

Velaskez proradio u pravi čas, Borha ne da krunu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.11.20. | 04:43

Santa Fe i Junior preostala dva polufinalista kolumbijske Aperture

Posle La Ekidada i Amerike iz Kalija u polufinalu kolumbijske Aperture igraće i Santa Fe i Junior.

Santa Fe je imao pol-poziciju posle ligaškog dela sezone, ali je u prvom meču poražen u gostima sa 1:0 protiv ekipe Deportivo Pasto. Ipak, u revanšu je slavio sa 2:0 i obezbedio plasman u polufinale gde ga očekuje La Ekidad koji je bio bolji od Deportivo Kalija.

Izabrane vesti

Junak ekipe iz Bogote bio je Jon Velaskez, strelac oba gola. Već posle 12 minuta prednost gostiju iz prvog meča je anulirana. Posle greške jednog odbrambenog igrača Pasta, Ramos je odlično uposlio vezistu Velaskeza koji je bio pribran i zatresao mrežu Pasta.

U 35. minutu, ispostavilo se, presudan trenutak utakmice. U jeku inicijative gostiju, domaćini su povećali prednost. Opet su odbrambeni igrači Pasta pogrešeili, dali kao na tacni loptu Velaskezu, a on je sa desetak metara neodbranjivo pogodio put pogodio mrežu gostiju. Zanimljivo da su to prvi golovi za 25-godišnjeg vezistu ove sezone na 16 utakmca. U pravi čas je proradio i odveo svoj tim u borbu za titulu.

Junior nastavlja borbu za odbranu titulu u Aperturi. Prošle sezone su osvojili devetu krunu u Kolumbiji, u Klausuri su bili vicešampioni, a tim iz Barankilje je bio bolji od Tolime oba puta sa po 1:0. U revanšu, gosti su bili bolji, imali mngo više prilike, posebno u prvih 15 minuta. Na kraju gol odluke delo je nekadašnjeg napadača Palmeirasa Migela Borhe.

On je u 89. minutu sa bele tačke rešio pitanje prolaska među četiri najbolja tima u ovoj južnoameričkoj zemlji. Napadač koji je tri godine nosio dres Velikih zelenih iz Sao Paula, osvojio titulu u Brazilu, postigao je gol i u prvom meču u Barankilji. Migel Borha je sa 13 golova najbolji strelac šampionata Kolumbije.

Domaća Tolima je meč završila sa devetoricom. Već u 32. minutu isključen je Balanta, da bi u finišu zbog dva žuta kartona u svlačionicu morao i Gordiljo.

Junior će u polufinalu Aperture odmeriti snage sa Amerikom iz Kalija. Biće to repriza finala prošlogodišnje Klausure kada je Amerika bila bolja. Biće to prilika za osvetu Crvenim đavolima.

KOLUMBIJA 1, APERTURA, PLEJ-OF - ČETVRTFINALE (REVANŠ MEČEVI)

Subota

Deportivo Kali - La Ekidad 0:1 (0:0) /prvi meč 1:1/

Nedelja

Atletiko Nasional - Amerika Kali 0:3 (0:2) /prvi meč 2:1/

Santa Fe - Depirtivo Pasto 2:0 (2:0) /prvi meč 0:1/

/Velaskez 12, 34/

Ponedeljak

Deportivo Tolima - Junior 0:1 (0:0) /prvi meč 0:1/

/Borha 89pen/


tagovi

KolumbijaKolumbija 1Junior

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara