(©fkvelez.ba)
(©fkvelez.ba)

Velež stavlja tačku na sjajnu polusezonu

Vreme čitanja: 4min | ned. 17.12.23. | 12:10

Premijer liga Bosne i Hercegovine: Tim iz Mostara preporodio Dean Klafurić. Rođeni danas (15.00) domaćini Igmanu

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

U poslednjem kolu jesenjeg dela šampionata u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ostalo je da se odigraju još tri utakmice. Zavesu će sutra da se spuste Zrinjskog i Sarajeva u derbiju kola, dok su danas na rasporedu dva jako bitna meča, u Mostaru i Ugljeviku.

Izabrane vesti

U novu sezonu Premijer lige Velež je ušao sa Nedimom Jusufbegovićem na klupi, ali je već nakon nekoliko kola usledila promena. Njega je zamenio hrvatski stručnjak Dean Klafurić i čini se da je to bio pravi potez Uprave. Klafurić je napravio odličan posao sa Veležom ove jeseni današnjim duelom ima priliku da sve to pozitivno zaokruži.

Rođeni su trenutno četvrti sa 32 boda, jednim manje od trećeplasiranog Sarajeva, te tri manje od drugoplasiranog Zrinjskog. Dakle, ukoliko trijumfuju zauzeće drugu poziciju bar do sutra, dok njihov gradski rival ne odigra meč sa Sarajevom. Jedna lepa situacija kojoj se sigurno nakon nešto lošijeg starta, nisu nadali u Veležu.

U 14 utakmica predvodio je Klafurić, Rođeni su upisali devet pobeda, tri remija i svega dva poraza. Pritom, ti porazi su bili na gostovanju kod Zrinjskog i Borca, tako da oni previše i ne bole. Sve u svemu, zadovoljni su u taboru Mostaraca, ali žele pobedom okončati ovu sjajnu jesen.

Idealna prilika za to dolazi u vidu ekipe koja se bori za opstanak, iako iz tabora domaćih pozivaju na oprez.

Došli smo do poslednjeg kola jeseni i sada to želimo završiti u nizu u kojem jesmo, te se na najbolji način oprostiti od navijača do proleća. Želim da zajednički dođemo do pobede. Pozivam navijače da u velikom broju dođu, da se radujemo i budemo kao jedno. Igmanovi rezultati nisu u skladu sa individualnim kvalitetom igrača. Opasan je iz kontranapada. Imali smo jesenas utakmicu koja nimalo nije bila lagana. Analizirali smo današnejg rivala, želimo se pripremiti kao i za sve druge utakmice, nastojeći iskoristiti mane Igmana. Najviše smo fokusirani na sebe i našu igru“ istakao je trener Veleža Dean Klafurić.

Ako je Klafurić preporodio Velež, može se reći i da je Edis Mulalić doneo pozitivne promene u Igmanu. Istina, tim iz Konjica je i dalje pretposlednji, ali je u poslednjih šest utakmica osvojeno devet bodova. Drži korak Igman za sigurnom zonom, i ukoliko danas trijumfuju skočiće čak za četiri stepenice, mada bi i sa jednim bodom delili opasnu zonu sa Tuzla Sitijem i Željom.

Ono što je velika boljka tima iz Konjica jesu gostujuće utakmice, jer su se samo u prvom kolu radovali u Ugljeviku, dok su u svim ostalim utakmicama ostali poraženi. To im ne ide na ruku pred današnji duel, ali daleko od toga da su put Mostara otišli sa belom zastavom.

Pred nama je jako težak posao, jer je Velež odlična ekipa. Kolega Klafurić radi sjajan posao i posložio je ekipu po svom ukusu. Nama bi jedan bod mnogo značio u toj borbi za opstanak pa ćemo postaviti igru tako da pokušamo ostati neporaženi. Verujem da možemo doći do toga, jer smo podigli formu“, kazao je Igmanov trener Edis Mulalić.

Osim forme i kvaliteta, i tradicija je na Veležovoj strani jer su u poslednjih šest mečeva u Premijer ligi, Rođeni trijumfovali tri puta, Igman samo jednom, dok je dva puta bilo nerešeno.

ZVIJEZDA – ŠIROKI BRIJEG (13.00)

Svega osam osvojenih bodova u dosadašnjem delu sezone kao da pokazuju da je Zvijezda zalutala u društvo najboljih. Međutim, u timu iz Etno sela Stanišić koji svoje utakmice igra u Ugljeviku se ne mire sa tom konstatacijom. I dalje gaje ambicije opstanka, iako za mirnom lukom kasne 11 bodova. Mada, ukoliko bi se danas upisao trijumf, zaostatak bi se smanjio na osam ali i to bi za proleće bio težak posao.

Bilo kako bilo, domaći žele doći do pobede, jer bi se nada za opstankom blago povećala. Što se tiče finansija, u ovom klubu za to ne brinu, pa bi verovatno i igrački kadar bio dodatno pojačan na zimu. Da su mogli da biraju protivnika u poslednjem kolu jesenjeg dela šampionata, izbor bi možda i pao na Široki brijeg koji igra u katastrofalnoj formi.

13.00: (2,50) Zvijezda (3,05) Široki Brijeg (2,85)

U poslednjih 11 utakmica u prvenstvu, Široki je slavio samo jedanput i to početkom oktobra, što je ujedno bio i poslednji trijum. Od tada, tim sa Pecare se pati i kuburi sa lošim rezultatima, pa će pod velikim pritiskom ali i manjkom sampouzdanja doći na megdan fenjerašu. Ono što će takođe imati u podsvesti, bez obzira na Zvijezdin bodovni saldo, jeste činjenica da je Zrinjski u Ugljeviku ostao bez bodova.

Zvijezda je savladala Plemiće pre desetak dana, tako da će biti zanimljivo videti da li je to plod slučajnosti ili se Zvijezda stvarno trgnula u borbi za opstanak. Na poslednjih pet gostovanja, Široki je osvojio jedan bod, ali i postigao svega jedan pogodak.

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE - 18. KOLO

Petak

Posušje – Borac Banjaluka 0:2 (0:1)

/Jurilj 5, Kvržić 74/

Subota

Tuzla Siti - Sloga Doboj 3:0 (2:0)

/Pantelić 8, 11, 79/

GOŠK Gabela - Željezničar 1:0 (0:0)

/Hasukić 87/

Nedelja

13.00: (2,50) Zvijezda (3,05) Široki Brijeg (2,85)

15.00: (1,27) Velež (5,30) Igman (9,50)

Ponedeljak

18.00: (1,55) Zrinjski (3,90) Sarajevo (5,60)

***kvote su podložne promenama




tagovi

BiHBiH 1Premijer liga BiHVelež

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara