(©AFP)
(©AFP)

Velez u Čileu kreće iz minusa po polufinale, malerozni Katolici ostali bez najboljeg strelca

Vreme čitanja: 3min | uto. 15.12.20. | 23:15

Krstaši će biti lišeni pomoći Fernanda Zampedrija u revanš meču četvrtfinala Kopa Sudamerikane

Iznenadili su Krstaši u Buenos Ajresu, odneli su u Čileu vrednu pobedu (2:1), a Velez se postarao u nadoknadi drugog poluvremena da na revanš (01.30) otputuje u manje neugodnom položaju. Universidad Katoliku skupo bi mogao da košta gol Lusera zahvaljujući kojem tinja nada Veleza. Doveli su Krstaši u pitanje plasman u polufinale Kopa Sudamerikane, vratili su otpisani Velez u život i na Karlos Apokindu sve je moguće.

Izabrane vesti

Velez i Katolika prethodne sedmice ukrstili su koplja prvi put na međunarodnoj sceni posle gotovo devet godina. Duelom argentinskog i čileanskog predstavnika zakotrljala se lopta u četvrtfinalnim dvobojima u drugom po snazi takmičenju na južnoameričkom kontinentu. Argentinci će sasvim sigurno imati jedan tim u polufinalu, to im garantuje sudar Independijentea i Lanusa. U dobroj poziciji je Krespova Defensa i Hustisija koja je slavila na gostovanju Baiji, dok je pred Velezom težak, ali ne i nemoguć zadatak. Oba čileanska predstavnika, Kokimbo i Universidad Katolika, stekla su prednost pred revanš slavivši identičnim rezultatom – 2:1.

Iznova i iznova Krstaši pokušavaju da se domognu međunarodnog trofeja, ali im ne polazi za rukom da podignu trofej u Kopa Libertadoresu i Kopa Sudamerikani. U boljoj startnoj poziciji nalazi se Katolika pred revanš sa Velezenom, osvajačem brojnih odličja. Jedan od najuspešnijih argentinskih klubova, ali ne i član velike petorke, osvojio je Kopa Libertadores, Superkopa Sudamerikanu, Rekopa Sudamerikanu, Kopa Interamerikanu i popeo se na krov sveta 1994. godine.

U revanš meč četvrtfinala Katolici ulaze odmorni, baš kao i u prvi sudar sa Velezom. Čileanskom predstavniku fudbalski savez odložio je derbi meč sa Universidad de Čileom, a na molbu Katolike isto je učinjeno pred revanš. Velez je uoči drugog meča sa Katolikom bio uspešan na startu Kupa Dijego Maradona u zoni gubitnika. Okrenuo je ekipu Rasinga na Hose Amalfitaniju za dva minuta. Slutilo je na utakmicu bez golova, ali su poslednji minuti bili sprektakularni. Golovima Taragone i Žansona, domaćin je napravio najbolju moguću uvertiru za revanš četvrtfinala Kopa Sudamerikane i pokazao da je svaki zaostatak nadoknadiv. Katolikin iz prvog meča iznosi jedan gol, a Velez je demonstrirao da može da ga nadoknadi brzinski.

Trener Universidad Katolike, Argentinac Arijel Olan, neće moći da računa na jednog od najvažnijih i najboljih igrača - Fernanda Zampedrija. Argentinski napadač dobio je pozitivan test na virus korona i neće moći da pomogne saigračima protiv Veleza, prema kojem nikada nije krio animozitet.

„Danas sam veoma tužan zbog svih izazova koji su pred nama i u kojima neću moći da učestvujem. U potpunosti verujem svojim saigračima i svima onima koji su deo Katolika“, objavio je napadač na društvenim mrežama.

Fernando Zampedri 21 put pogodio je metu na 32 utakmice u dresu Katolike i predstavljaće značajan gubitak za čileanski tim, koji se prvi put nada da će doći do polufinala Kopa Sudamerikane. Od 12 golova koje su Krstaši postigli na međunarodnim takmičenjima ove sezone, Toro je postigao sedam golova. Pored toga, Zampedri je postigao golove protiv svih timova sa kojima se suočavao na internacionalnoj sceni u ovom periodu.

KOPA SUDAMERIKANA - ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Sreda

01.30: (2.70) U. Katolika (3.20) Velez (2.50) /prvi meč 2:1/

23.15: (2.05) Defensa (3.25) Baija (3.50) /prvi meč 3:2/

Četvrtak

01.30: (3.05) Kokimbo (3.15) Junior (2.30) /prvi meč 2:1/

23.15: (1.87) Independijente (3.35) Lanus (4.00) /prvi meč 0:0/

***kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaUniverzidad KatolikaVelez SarsfildKopa Sudamerikana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara