Geret Bejl u duelu sa Lukasom Ernandezom (©Reuters)
Geret Bejl u duelu sa Lukasom Ernandezom (©Reuters)

Vels je dobro izabrao: Ko je sličniji Švajcarskoj od Albanije?

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.06.21. | 13:31

Zmajevi večeras u Kardifu imaju generalnu probu pred Euro

Ko bolje može da odglumi Švajcarce od Albanaca? Vels je, očigledno, dobro birao poslednjeg sparing partnera pred start završnog turnira Evropskog prvenstva, svestan da u taboru Sajdžija igra pregršt igrača albanskog porekla. I otuda, večeras u Kardifu Zmajevi će se nameriti na četu Edoarda Reje, koja u ovom reprezentativnom prozoru održava formu pred nastavak kvalifikacija za Mundijal (18.00).

Ekipa Roberta Pejdža pretrpela je poraz od Francuske sa 3:0 u poslednjem prijateljskom susretu u sredu, dok je Albanija, koja neće biti prisutna na evropskom prvenstvu ovog leta, pobedila San Marino sa 2:0 u svom poslednjem meču.

Izabrane vesti

18.00: (1,82) Vels (3,35) Albanija (4,90)

Uprkos visokom porazu od Trikolora Vels može da bude ohrabren nastupom. Vilijams je isključen u 25. minutu prijateljskog susreta posle igranja rukom, i to je bio prelomni momenat na meču. Vels će otvoriti Euro protiv Švajcarske 12. juna, pre nego što se u Grupi A odmeri i sa Turskom i Italijom.

Zmajevi su uživali u odličnom Evropskom šampionatu 2016. godine, pošto su stigli do polufinala takmičenja pre nego što su izgubili od Portugalije, koja je savladala Francusku u finalu zahvaljujući Ederovom pogotku u produžecima.

Sve u svemu, Vels je pokazao da ima potrebno znanje za takmičenje na visokom nivou, a večerašnji okršaj sa Albanijom biće još jedna dragocena vežba za nacionalnu ekipu uoči početka šampionata. U međuvremenu, Albanija se kvalifikovala za Euro 2016. - eliminisana u grupnoj fazi - ali neće biti prisutna na predstojećem turniru pošto je završila na četvrtom mestu u Grupi H, izgubivši pet od svojih 10 mečeva.

Crveno-crni su pozitivno započeli svoju kvalifikacionu kampanju za Svetsko prvenstvo 2022. godine, sakupivši šest bodova iz tri meča i pozicionirani su na trećem mestu Grupe I, iza Engleske i Mađarske. Albanija je, zapravo, pobedila u pet od poslednjih šest mečeva u svim takmičenjima, dok je izgubila samo jedan od poslednjih osam duela.

Vilijams je pod suspenzijom zbog isključenja protiv Francuske. Aron Remzi i Ben Dejvis su bili zamene u drugom poluvremenu protiv Francuske, ali bi sada mogli da se nađu u startnoj postavi, dok će Geret Bejl, Danijel Džejms i Hari Vilson verovatno ponovo nastupiti.


tagovi

reprezentacija Velsareprezentacija AlbanijePrijateljske utakmice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara