Stojkovići – Vladimir i Denis – pored Asana (© Star sport)
Stojkovići – Vladimir i Denis – pored Asana (© Star sport)

Vladimir Stojković: Asano nas je izdao!

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.05.21. | 13:59

„Ovo se ne radi onima sa kojima si živeo skoro dve godine“, razočaran je kapiten Partizana

Izdaja! To je termin kojim svlačionica Partizana krsti odlazak Takume Asana pre kraja sezone.

Na nju je ukazao Lazar Marković nedeljnom objavom, samo nekoliko sati posle zvaničnog pisma japanskog fudbalera, a dan kasnije isti stav deli kapiten Vladimir Stojković, duboko razočaran tajmingom razlaza.

Izabrane vesti

Fudbaleri crno-belih ne sporne Asanove motive (kašnjenje plata, op. aut.), međutim, smatraju da nije kolegijalno što je ostavio tim na cedilu, da se bez najboljeg strelca (21 gol) sprema za finale Kupa Srbije sa Crvenom zvezdom.

Posle tri dana odmora trener Aleksandar Stanojević je u ponedeljak jutro u sklopu priprema za duel sa TSC-om, okupio igrače u Sportskom centru „Zemunelo“, gde je i dalje centralna tema – Asano.

Kad su se slegli utisci posle prvobitnog šoka, apsolutno nas držе iste misli i raspoloženje da je Asano razočarao i izdao kompletan tim Partizana“, reči su Vladimira Stojkovića dostavljene medijima.

Iskusni golman je tokom karijere preturio dosta toga preko glave. Ni njemu nije jasno zašto je krilni napadač odlučio da baš sad, tri sedmice pre kraja sezone, ode iz sredine u kojoj je oživeo karijeru.

„Svako od nas pojedinačno, od igrača, preko članova Stručnog štaba, do zaposlenih u klubu, trudio se da se Asano uklopi u tim, kao i da mu život u Beogradu bude prijatan. Da se oseća kao kod svoje kuće. Bio je jedan od nas“.

Doduše, stranac, sa jasnom ambicijom da mu Srbija bude usputna stanica. I da ovde zaradi. Na godišnjem nivou 600.000 evra. A pošto su primanja kasnila...

Nisam pravnik da bih komentarisao stvari van moje nadležnosti, ali moram da ukažem na ono sa čim sam upoznat i što ima direktne posledice na nas kao tim. Ljudski i moralno smo duboko razočarani. Ponavljam, osećamo se izdanim. Ovo se ne radi onima sa kojima si živeo skoro dve godine i to pred kraj prvenstva, pred utakmicu sezone“. 

Asano je u petak uhutru otputovao za Tokio, te posredstvom advokata obavestio čelnike Partizana da je sa crno-belima završio.

Poštujem njegovu odluku, ali mogao je da sačeka još 20 dana. Ovako, ostao je gorak ukus“, dodao je Vladimir Stojković, kapiten Partizana.


tagovi

FK PartizanVladimir StojkovićTakuma Asano

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara