Marko Roze i Adi Hiter (©AFP)
Marko Roze i Adi Hiter (©AFP)

Volfzburg i Bajern mogu "da se igraju", a da li će Hiter da saplete svoj Menhengladbah?

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.04.21. | 13:04

Ajntraht gostuje na Borusija Parku, u duelu koji će biti specifičan za trenera Orlova

Bajern je svesno žrtvovao dva boda prošle nedelje protiv Union Berlina, kada je Hansi Flik izveo gotovo pa kompletnu drugu postavu. A, sve u želji da prvotimci što svežiji dočekaju revanš četvrtfinala protiv Pari Sen Žermana. Desetkovani Bavarci nisu uspeli da na Parku prinčeva naprave čudo, tako da se ponovo maksimalno okreću domaćim zadacima.

Ovog vikenda Bajern ima najteži ispit do kraja prvenstva. Da se Volfzburgu nije dogodio onaj i onakav brodolom u susretu sa Ajntrahtom u Frankfurtu, pitanje je s koliko bi "moralne prednosti" tim iz Minhena ušao u derbi, ovako... Doduše, RB Lajpcig je sinoć kiksom protiv Hofenhajma prosuo verovatno i poslednju nadu da može da skine monhenskog velikana sa nemačkog trona.

Izabrane vesti

15.30: (3,60) Volfzburg (3,60) Bajern (2,02)

Vukovi su s četiri primljena gola i te kako pokvarili reputaciju druge najbolje odbrane lige, a bezbrižnost trećeg mesta - s osetnom razlikom u odnosu na petoplasiranog u vidu osam bodova - stavlja ih u poziciju da mogu "da se igraju". U poslednjih pet godina Volfzburg je uglavnom izazivao šampiona i pokušavao da mu parira. Ta se igra najčešće završavala loše po njih, ali...

Oliver Glazner dosta je dobro naštimovao Vukove, ističe se Vut Veghorst sa 18 pogodak i ne treba očekivati da će biti pregaženi, pogotovo ne od strane desetkovanog Bajerna, koji ponovo neće moći da računa na Levandovsog, Gnabrija, Zulea, Tolisoa, dok je Gorecka neizvestan.

Zaključak – biće glolova. Ali izvesnije je na obe strane, nego samo iza leđa Koena Kastelsa. Uostalom, Veghorst je trenutno najbolje raspoložen golgeter Bundeslige uz Andrea Silvu.

15.30: (2,70) Menhengladbah (3,15) Ajntraht (2,70)

A upravo Portugalac će danas imati priliku da uveća saldo golova protiv Menhenhgladbaha, budućeg tima sosptvenog trenera Adija Hitera. Fudbaleri Ajntrahta mogu da naprave još jedan važan korak u borbi za mesto u Ligu šampiona. Posetiće stadion Borusija Park i ekipu koja u poslednjim mečevima pokušava da spasi sezonu i uđe u elitnu šestorku. Trenera Hitera čeka posebno subotnje popodne...

U fudbalu nije često da kormilar jedne od ekipa pre ligaške utakmice zna da će od sledeće sezone biti na čelu suprotne strane. Julijan Nagelsman je ovo nedavno doživeo u Bundesligi kada se preselio iz Hofenhajma u Lajpcig. Slično iskustvo ove sezone je imao i Marko Roze, koji na leto menja Borusiju za drugu Borusiju i prelazi u Dortmund. I tokom protekle nedelje, postalo je jasno da je priča oko novog kormilara Ždrebaca završena kada je najavljeno da će ih preuzeti Austrijanac iz Frankfurta. Pre toga će, međutim, 51-godišnji kormilar pokušati da osvoji tri boda u jednom od poslednjih mečeva kao trener Orlova.

I želeće da se sa Ajntrahtom oprosti u velikom stilu. Orlovi su na dobrom putu da se plasiraju prvi put u istoriji u Ligu šampiona. Šanse su se znatno poboljšale pobedama u poslednja dva meča sa direktnim protivnicima, kada su prvo savladali Dortmund sa 2:1 u ključnom duelu, a zatim nedelju dana kasnije izborili trijumf u duelu sa sedam golova sa Volfzburgom.

Menhengladbah će ovog puta morati da zaboravi Ligu šampiona. Neujednačeni učinak i loši rezultati iz poslednjih meseci gurnuli su ga duboko u sredinu tabele, ali pred kraj sezone Borusija pokušava da uhvati drugi dah, pobedivši u poslednjim mečevima Šalke i Frajburg i osvojivši bod na stadionu Herte uprkos igraču manje skoro 80 minuta. Zahvaljujući tome, Roze još ima nadu da će svoj posao u klubu da završi plasmanom u Ligu Evrope, za koju mu trenutno nedostaju četiri boda.

Ovog puta Marko Roze će moracti bez svog najboljeg strelca, pošto je Lars Štindl pretrpeo povredu mišića tokom meča u Berlinu. Ajntraht bi trebalo da stigne gotovo u punoj snazi. Filip Kostić i Luka Jović očekuju se u startnoj postavi.

BUNDESLIGA - 29. KOLO

Petak

RB Lajpcig - Hofenhajm 0:0

Subota

15.30: (2,60) Augzburg (3,05) Bilefeld (2,90)

15.30: (1,73) Frajburg (3,60) Šalke (5,10)

15.30: (2,70) Menhengladbah (3,15) Ajntraht (2,70)

15.30: (2,40) Union Berlin (3,30) Štutgart (3,00)

15.30: (3,60) Volfzburg (3,60) Bajern (2,02)

18.30: (1,70) Leverkuzen (3,70) Keln (5,20)

Nedelja

15.30: (1,45) Dortmund (4,50) Verder (7,00)

Odloženo

Majnc - Herta

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BundesligaBajern MinhenVolfzburgAjntrahtAjntraht FrankfurtBorusija MenhengladbahMarko RozeAdolf Hiter

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara