Lorenzo Ebesilio (©Star Sport)
Lorenzo Ebesilio (©Star Sport)

Vraća se Lorenco Ebesilio posle godinu i po dana

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.08.21. | 17:29

Vreme je za novi izazov

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Lorenco Ebesilio mogao bi da se vrati fudbalu posle ravno godinu i po dana otkako je bez angažmana.

Poslednju radnu akciju imao je u japanskom klubu Džubilo Ivata, odakle je stigao iz Crvene zvezde, ali se tamo nije dugo zadržao. Tek osam meseci, a raskid ugovora usledio je malo pre nego što je proglašeno pandemijsko stanje u svetu.

Izabrane vesti

Utorak, 21.00: (1,40) Crvena zvezda (4,50) Šerif Tiraspolj (8,50)

Ebesilio je posle 18 meseci odmora spreman da se vrati profesionalnom fudbalu. Naime, on je započeo pregovore sa jednim neimenovanim grčkim klubom, odakle želi da pokuša da revitalizuje svoju karijeru koja je u ozbiljnom padu.

Holanđanin korenima iz Surinama je već imao priliku da potpiše ugovor u Grčkoj. Bilo je to prošlog leta kada je pregovarao sam PAS Janjinom. Tada je posao propao zato što je tražio novac koji PAS nije mogao da mu obezbedi. U međuvremenu je imao šansu da ode u rumunski Voluntari, ali ni tu nije došlo do saradnje zbog neslaganja u finansijskom delu ugovora, dok je ponudu iz Tuzle navodno odbio onog trenutka kada je čuo da se radi o klubu iz BiH.

Teško da će navijači Crvene zvezde pamtiti Lorenca Ebesilija. Stigao je kao leta 2018. kao jedan od kapitalaca iz kiparskog Apoela, ali je posle samo godinu dana napustio Ljutice Bogdana 1a. Mesecima pre toga je već bio otpisan kod Vladana Milojevića. Tada je otišao u Japan, Zvezda je uspela da povrati najveći deo uloženog novca u njegov transfer. I od tada Ebesilio nema klub.

Da li će u Grčkoj dobiti drugu šansu – videćemo.



tagovi

Lorenco Ebesilioletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara