(©MN Press)
(©MN Press)

Vrata Serije A se otvaraju za Dejana Stankovića: Sampdorija ga zove na pregovore

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.10.22. | 11:15

Sastanak danas, tvrdi Đanluka di Marcio

Moglo bi se reći – očekivano! Sampdorija je krenula po Dejana Stankovića. I nije joj prvi put...

Doskorašnji trener Crvene zvezde je prvi pik Đenovljana za novog trenera, nakon jučerašnjeg rastanka sa Markom Đampaolom. Kontakt dve strane je uspostavljen, a kako tvrdi poznati italijanski novinar Đanluka di Marcio, sastanak bi trebalo da se održi danas.

Izabrane vesti

Stanković nikada nije krio da mu je želja da trenerski posao nakon Crvene zvezde nastavi na Čizmi, gde je proveo gotovo celu karijeru. Ovo mu je prilika da zagazi na teritoriju Serije A u ulozi šefa stručnog štaba.

Nije prvi put, pa ni drugi da Sampdorija „lovi“ Stankovića. Prvi pokušaj je bio još dok je Masimo Ferero bio predsednik kluba iz Đenove, ali tada je Dejan čvrsto bio vezan za Zvezdu, smatrajući da na Marakani ima nedovršena posla. Udica iz Ligurije je bacana i letos, međutim, Stankoviću je zov Lige šampiona bio jači.

Sada, ipak, kada je srpski trener slobodan, a klupa Sampdorije upražnjena, mnogo su veće šanse da dođe do dogovora. Ako Stankoviću posle osvajanja titula sa Zvezdom zvuči kao primamljiva opcija borba za goli život na Luiđi Feraris stadionu.

Samp je u očajnoj situaciji, na poslednjem je mestu Serije A posle osam kola sa samo dva osvojena boda. Upitno je i ima li klub iz Ligurije dovoljno kvaliteta da se izbori za opstanak.

Dejan Stanković je kandidat broj jedan, ali ukoliko bude rekao „ne“, u redu su i Klaudio Ranijeri, Roberto Daversa, Aurelio Andreacoli i Danijele de Rosi.


tagovi

Dejan StankovićSampdorijaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara