Stiven Žang i potpredsednik Intera Alesandro Antonelo (©Reuters)
Stiven Žang i potpredsednik Intera Alesandro Antonelo (©Reuters)

Žang najavljuje odlaske, sve oči uprte u Lautara i Hakimija: Potreban nam je visok prihod do kraja leta

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.06.21. | 19:37

Prvi čovek Intera ne donosi optimistične vesti...

Iznenadni odlazak Antonija Kontea ponovo je u prvi plan lansirao finansijsko stanje Intera koje odavno nije dobro, a moglo bi da bude još i lošije. Ne samo što su kasnile plate, izveštaji renomiranih i pre svega relevantni časopisi i mediji dublje su se posvetili temi Interovih dugova, pa i dešavanjima u konglomeratu Suningu i kineskom klubu Đengsuu pod vlasništvom iste porodice koji je u međuvremenu ugašen zbog prenagomilanih dugova i nemogućnosti daljeg finansiranja. Dobrim delom sve je uslovljeno pandemijskim stanjem u svetu, koji je mnogima poremetio ne samo planove, već i način funkcionisanja.

Iako je Interova vrhuška uspela u međuvremenu da ugasi požar zaostalih plata, Konte je prvi podigao sidro, što bi potencijalno moglo da izazove lančanu reakciju. Nju je nevoljno najavio prvi čovek Nerazura Stiven Žang. Realnost je takva da Inter definitivno ne može da zadrži šampionski tim, a pitanje nije da li će, već ko otići sa stadiona Đuzepe Meaca.

Izabrane vesti

Petak, 21.00: (6,75) Turska (3,60) Italija (1,60)

Žang je otvoreno poručio u razgovoru za milansku Gazetu da je Interu potrebno da konsoliduje finansije, što bi najvećim delom trebalo da dođe upravo kroz prodaju igrača. Romelu Lukaku je praktično već potvrdio da ostaje jer je obavio razgovor sa Simoneom Inzagijem i želi da proba da odbrani titulu, ali su praktično svi ostali u opticaju da odu. Najviše od svih fokus je na Lautaru Martinezu koji još nije potpisao novi ugovor o kojem se dugo priča, te Ašraf Hakimi zbog koga se digla velika prašina krajem prošle i početkom ove godine zbog toga što je Inter kasnio preko tri meseca s plaćanjem prve rate od 10.000.000 evra za njegov transfer iz Real Madrida. Transfer je bio dogovoren za sumu od 40.000.000 evra.

“Potreban nam je jak finansijski prihod do kraja leta, ali isto tako želimo da zadržimo takmičarski sastav kako bismo se dobro pokazali u Ligi šampiona“, rekao je Žang i dodao:

“Naravno, želimo da ponovo osvojimo titulu, jer je cilj da trajno budemo u samom vrhu evropskog fudbala“.

S obzirom na ono što se neminovno sprema, ali i jake konkurencije, Žang je svestan koliko će teško biti da se titula odbrani.

“Šest od sedam klubova tokom sezone u Italiji sanjaju da osvoje skudeto, ali realnost je drugačija. Zato mi sada uživamo u onom što smo uradili, videćemo šta će biti u budućnosti“.

Antonija Kontea je video kao idealnog čoveka za Interov projekat, samo je sada ta priča propala...

“Od prvog momenta kada smo preuzeli Inter smatrali smo da je Konte idealan čovek za naš projekat. Dve godine pošto smo prvi put stupili u kontakt uspeli smo da ga dovedemo. Bio sam ubeđen oduvek da je Konte pobednički trener. Zbog toga smo investirali mnogo toga u njega tokom poslednje dve godine“.

Sada je na Konteovom mestu Simone Inzagi koji je stigao posle prave trenerske vrteške.

“Tokom godina je pokazao da je trener vredan poštovanja. Stekao je iskustva, ima kvalitet koji su nam potrebni da ostanemo kompetentni, a to je ono što nam je potrebno. Zato ćemo da uložimo sve što je potrebno da Inter ostane solidan klub. Simone poznaje naš projekat, spreman je za izazov i srećan što će moći da radi ovde“.



tagovi

Stiven Žangletnji prelazni rok 2021Inter

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara