Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Zavesa na jesenju polusezonu: Čuka na "kamenčić u cipeli", Mačva bez trenera, Radnički za miran san

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.12.20. | 08:11

Danas na programu većina utakmica 19. kola Superlige Srbije, poslednje runde pred odlazak na zimsku pauzu

Zavesa se spušta na jesenju polusezonu u najjačem srpskom rangu, ali pre no što odu na jednomesečni zimski san superligaši će učiniti sve što mogu ne bi li prvi deo takmičarske godine završili u pozitivnom raspoloženju. Jasno je ipak da neće moći svi da odu na odmore sa osmehom na licu, pa bi 19. kolo moglo da bude posebno uzbudljivo, jer će koplja ukrstiti i neki timovi sa visokim ambicijama.

Osim duela Crvene zvezde i Partizana, koji danas imaju posla sa Metalcem, odnosno lučanskom Mladosti, kao i Vojvodine koja u četvrtak igra sa Proleterom, najviše pažnje privlači duel u Surdulici. Na jugu Srbije gostuje Čukarički, legitimni kandidat za izlazak na kontinentalnu scenu, koji će protiv Radnika imati dodatni motiv za trijumf.

Izabrane vesti

Izabranici Dušana Đorđevića pre tri sedmice ispali su iz kupa baš od današnjeg rivala, i to pošto su prokockali dva gola prednosti iz prvog poluvremena. Južni momci Slavoljuba Đorđevića uspeli su da u završnici anuliraju suficit Brđana i posle izvođenja jedanaesteraca izbore prolaz u četvrtfinale najmasovnijeg domaćeg takmičenja.

Radnik je, posle večitih beogradskih rivala, tim u najboljoj seriji u Superligi. U poslednjih pet kola osvojio je 13 od mogućih 15 bodova. Savladao je usput Radnički, Proleter, TSC, igrao nerešeno sa Spartakom, a sad mu u goste dolazi Čukarički, koji ove sezone nikako da "klikne" na gostovanjima, pa na strani ima samo jednu pobedu iz osam pokušaja. A ako surdulički sastav pobedi, zaista će u prolećni deo sezone ući sa solidnim šansama da se bar "potuče" za evropsku vizu, što bi bio istorijski uspeh za Radnik.

"U seriji smo teških utakmica i sustigao nas je umor, naročito zbog dužine puta sa poslednjeg gostovanja. Moji momci su napravili zaista izvanredan uspeh i to je isključivo njihova zasluga. Verovatno će Čukarički imati motiv više da nam se revanšira za eliminaciju iz kupa. Gosti igraju jako lep i ofanzivan fudbal, među najboljima su u našem prvenstvu", sumirao je Slavoljub Đorđević, kormilar Radnika.

Još jedan detalj stoji Čuki kao "mač nad glavom". Tim sa Banovog brda očekuje jedno od najtežih susreta van kuće, jer belo-crni nikada nisu slavili na najudaljenijem gostovanju u Superligi, još od povratka u elitu 2013. godine.

"Znamo u klubu svi za tu tradiciju. Specifičan je teren u Surdulici, stvara se dosta šansi na obe strane. Poslednja dva puta, prošle sezone u prvenstvu, i nedavno u kupu, imali smo po dva gola prednosti, ali nam ni to nije bilo dovoljno za istorijsku pobedu protiv Radnika na strani. Rival je u odličnoj seriji, nema poraz u prethodnih šest mečeva. Mnogo bi nam značila tri boda, mnogo bi nam značilo da pred zimsku pauzu ostanemo na četvrtom mestu. Prošli put smo imali peh, dobili crveni karton, potom primili izjednačujući pogodak u finišu susreta. Sada moramo da odigramo još bolje, još pametnije, da svaku priliku koristimo", poručio je Stefan Kovač, jedan od najboljih štihova Dušana Đorđevića ove sezone.

Efikasan meč se očekuje u Ivanjici, jer Javor i Voždovac igraju otvoren fudbal. Isto važi i za Spartak. Golubovi stižu na Banjicu, Rad se malo uspravio, ali Subotičani su kvalitetniji i vole da napadnu i na gostovanjima. Napredak je konačno u ulozi favorita pošto dočekuje Novi Pazar, niški Radnički juri treću vezanu pobedu pod komandom Vladimira Gaćinovića, mada u Bačkoj Palanci neće sedeti skrštenih ruku, dok ostaje da se vidi može li išta da se promeni u redovima Mačve, koja gostuje Zlatiboru, posle odlaska trenera Dragana Aničiča.

SUPERLIGA - 19. KOLO

Sreda

14.00: (1,20) Partizan (6,75) Mladost (14,0)

14.00: (3,35) Rad (3,35) Spartak (2,20)

14.00: (1,57) Zlatibor (3,80) Mačva (6,50)

14.00: (3,00) OFK Bačka (3,20) Radnički Niš (2,45)

16.00: (1,65) Napredak (3,70) Novi Pazar (5,70)

16.00: (2,55) Javor (3,25) Voždovac (2,80)

16.00: (2,70) Radnik (3,10) Čukarički (2,75)

16.00: (15,0) Metalac (8,50) Crvena zvezda (1,15)

Četvrtak

13.00: Inđija - TSC

15.00: (1,50) Vojvodina (4,00) Proleter (7,25)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

fk voždovacSpartak SuboticaNapredak KruševacRadnik SurdulicaRadnikČukaričkiSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara