©Reuters
©Reuters

Zvanično: Boateng novi lider Lionove odbrane

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.09.21. | 14:59

Peter Boš zamenio štoperski tandem ovog leta

Lion je rešio sve potencijalne probleme svoje odbrane. Francuski klub je završio čitav posao oko dovođenja Džeroma Boatenga, koji će predstavljati veliko pojačanje za ekipu Petera Boša. Iskusni nemački reprezentaivac rastao se ovog leta sa Bajernom, posle devetogodišnjeg boravka u Minhenu, pa će drugi put u karijeri biti u prilici da zaigra van svoje rodne zemlje.

Lion je dobio bitku sa Hertom i Seviljom, koji su takođe želeli iskusnog defanzivca u svojim redovima, postojala je mogućnost povratka u Berlin, gde je stasao kao igrač, i spoji se sa bratom Kevinom Princom Batengom, ali je takva opcija danas definitivno propala. Lion je od početka bio najkonkretniji, pa je odneo konačnu pobedu u pregovorima. Potpisan je ugovor na dve godine.

Izabrane vesti

Francuski klub je ovog leta već doveo Damijana da Silvu kao slobodnog igrača, ali je Boš bio rešen da u potpunosti zameni štoperski tandem. Iz tima su već ispali Brazilac Marselo i Džejson Denajer, dok je određenu minutažu dobio mladi Sinali Diomand (20), pa je izvesno da će novi štoperski tandem činiti Da Silva i Boateng.

Boateng je pre Bajerna, a posle Herte, igrao za Hamburger, odakle je u julu 2010. godine prešao u Mančester Siti za obeštećenje od 12.500.000. Ipak, u redovima Građana se zadržao samo godinu dana, a onda prešao u Bajern za 1.000.000 evra veću sumu.

U Minhenu je gotovu čitavu jednu deceniju stekao status legende, odigrao je 364 utakmice i postigao deset golova, ali to nije bilo dovoljno da dobije novi produžetak saradnje. U Lionu su ga dočekali raširenih ruku.



tagovi

letnji prelazni rok 2021Džerom Boateng

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara