Zdjelar protiv Marsijala iz Mančester junajteda (© MN Press)
Zdjelar protiv Marsijala iz Mančester junajteda (© MN Press)

Zdjelar puca od optimizma: Uterali smo svima strah u kosti, hoćemo da dobijemo sve do kraja sezone

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.03.21. | 18:09

„Partizan je napravio od mene ozbiljnog čoveka“, emotivno će zadnji vezni posle produžetka saradnje do juna 2023.

Osmeh na licu Saše Zdjelara. Po više osnova. Višemesečni pregovori sa čelnicima su uspešno okončani, novi ugovor sa Partizanom potpisan, u subotu će zadnji vezni proslaviti 26. rođendan, u nadi da će na gostovanju OFK Bačkoj dorineti produžetku pobedničkog niza crno-belih, trenutno na „koti 17“.

Dovoljno razloga da jedan od najstandardnijih prvotimaca kluba iz Humske zrači optimizmom. Zbog privatnih i profesionalnih razloga.

Izabrane vesti

Za rođendan ću upriličiti ručak saigračima u „Zemunelu“. Poželeću osvajanju titule i kupa, osim toga želim da uradimo nešto što nikad niko nije: da dobijemo sve utakmice do kraja sezone“, precizirao je Zdjelar u intervjuu za klupsku televiziju.

Parni valjak ovog proleća, sa ili bez Saše (pet utakmica propustio zbog infekcije virusom korona) pobeđuje. Ubedljivo. Štaviše, protivnicima maltene ne ostavlja ni gram šansi, što je drastična promena u odnosu na isti period lane.

„Protivnici imaju strah zbog ovog niza pobeda. Ta serija uteruje strah u kosti drugim ekipama. A mi dobro znamo šta želimo. Kad neko dođe ovde, čak i Mančester junajted, pokažemo mu da je ovo naša kuća, da smo ovde najbolji. Kad igraš za Partizan, makar protiv najbolje ekipe na svetu, očekuje se pobeda. Mi smo Partizan, uvek ćemo biti. Jeste veliki uspeh što smo odmah po mom dolasku igrali proleće u Evorpi, što smo u jesen 2019. ponovo bili deo grupne faze, međutim, kao klub možemo više. To će se jednog dana dogoditi, rastemo iz godine u godinu“.

Prošle su tri otkako je Zlatni Orlić sa Novog Zelanda stigao na Topčidersko brdo. Najpre na pozajmicu iz Olimpijakosa, da bi narednog leta njegov ugovor otkupljen za 500.000 evra. Dosad je skupio 133 utakmice, dao šest i namestio 12 golova. Izvesno, biće ih još, ozvaničio je ostanak do juna 2023.

Imao sam nekih ponuda, ali sam želeo da ostanem. Zadovoljan sam što sam produžio saradnju s klubom koji sam želeo da dođem kao dete. Kad sam u zimu 2018. stigao, znao sam da je Partizan najveći klub, jedini čiji sam dres želeo. Shvatio sam da on nosi veliku odgovornost, da ovde ništa nije lako, moraš svakodnevno da budeš najbolji kako bi o(p)stao. U međuvremenu sam sazreo kao osoba i fudbaler, klub mi je pomogao, napravio od mene ozbiljnog čoveka“.

---------------------------------------------

Ako imaš nalog na sajtu mozzartbet.com, proveri ga svakog ponedeljka jer možda te čeka sjajno bonus iznenađenje! Ne zaboravi, ponedeljak postaje tvoj srećan dan uz Happy Monday Bonus.

Prilikom dolaska sačekao ga je Miroslav Đukić, kasnije je sarađivao sa Zoran Mirkovićem i Savom Miloševićem, sad Aleksandrom Stanojevićem. Kod svakog je igrao redovno.

Srećan sam čovek. Radio sam sa ljudima koji su napravili velike karijere, srećan sam što sam ih uopšte upoznao, još s njima sarađivao. Kad sam bio dete, gledao sam ih na televiziji, pravo je bogastvo što sam od njih učio. Pokušavao sam da bude konstantan, radim na sebi, uvek želeo više, što je struka primećivala. Za mene poraz ne postoji“.

Zdjelar (© Star sport)Zdjelar (© Star sport)

Pogotovo će pamtiti prethodnu sezonu, iako skraćenu.

„Kovid je mnogima doneo loše, ali meni je prethodni takmičarski ciklus bio izvanredan. Odigrao sam 44 utakmice u sezoni, što je rekord kluba. Teško je ponavljati se na svaka tri dana, ostati zdrav, biti konstantan. Voleo bih da to ostvarenje u narednom periodu nadmašim“.

Od 133 takmičarska meča za crno-bele, izdvaja 161. večiti derbi.

Nekoliko dana ranije preminuo mi je deka. Osećao sam snažan motiv da dobijemo tu utakmicu, pričao sam sa trenerom Miloševićem, koji je preživeo slične teške situacije u životu. Savo i kompletna ekipa su me inspirisali, stali iza mene. Nikad neću zaboraviti osećaj kad je Suma dao gol...“

A kad bi nekom vremenskom mašinom mogao da se vrati u prošlost, sad već zreli Zdjelar mladom Saši bi šapnuo na uvo:

„Dođi ranije u Partizan, uživaj u svakom trenutku, radi još više, jer se baviš onim što voliš“.

PRIMERA, subota, 21.00: (4,80) Valjadolid (3,40) Sevilja (1,82)



tagovi

FK PartizanSaša Zdjelar

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara