Ilustracija (©Damir Hajdarbašić/fkz.ba)
Ilustracija (©Damir Hajdarbašić/fkz.ba)

Željo hvata priključak za Evropu, Igmanu gori pod nogama

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.05.23. | 14:18

I dalje je sve otvoreno u šampionatu Bosne i Hercegovine

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Sezona u Premijer ligi Bosne i Hercegovine se polako bliži kraju, a večeras će biti kompletirano 29. kolo. Do kraja je ostalo još četiri kola, a jedino pitanje na koje smo dobili odgovor jeste ko će biti šampion. Zrinjski je odbranio titulu, ali se i dalje ne znaju učesnici evropskih takmičenja niti ekipe koje će ići u niži rang. I dalje je sve otvoreno, a večerašnji meč mogao bi rešiti neke dileme.

Izabrane vesti

ŽELJEZNIČAR - IGMAN (20.00)

Iako je posle prvog dela sezone delovalo da će Željezničar bez problema dohvatiti plasman u Evropu, loši rezultati u prolećnom delu učinili su da tim sa Grbavice mora juriti taj cilj i određenu bodovnu zalihu koju su napravili konkurenti. Pre svega Sarajevo, jer je Bordo tim sada na plus šest, a vremena je sve manje. S obzirom da i Velež igra u jako dobroj formi, biće teško Želji da se dočepa pozicije broj tri kako bi nakon nekoliko godina pauze uspeo izboriti plasman na međunarodnu scenu.

Jedan od poslednjih vozova koji idu u istom smeru kreće večeras sa Grbavice, jer ukoliko ga Željo propusti, teško da će naići još jedan, jer bi bodovni zaostatak bio mnogo veći. Novi trener Nermin Bašić nije baš uspeo posložiti kockice onako kako je želeo, pa je do sada upisao samo jedan trijumf, pa će morati da pripremi ekipu kako zna i ume, jer bi svaki naredni kiks značio dodatno nepoverenje navijača. Ako domaći upišu tri boda, imali bi šansu da do kraja sezone izbore željeni cilj.

"U nekoj fazi smo gde je svaka naredna utakmica neka finalna za nas i za borbu u Evropu. Pre svega, posle jako stresne utakmice protiv Borca, ekipa se dobro oporavila. Momci su svesni važnosti svake utakmice i mislim da će protiv Igmana biti jako teška i zahtevna utakmica. Znamo da je ekipa Igmana jako dobro posložena, ima jako iskusne igrače koji se znaju nositi sa pritiskom. Imaju odličnog trenera koji je za ovu ligu fenomenalan. Očekujem jednu tešku i zahtevnu utakmicu. S druge strane, od svog tima očekujem neku pozitivnu rekaciju. Želimo biti pravi zajedno sa našim navijačima, pa da zajedno idemo do pobede", kazao je Bašić.

20.00: (1,50) Željezničar (3,80) Igman (6,50)

Podjednako zanimljivo borbi za Evropu, biće i borba za opstanak u Premijer ligi. Bukvalno se pola lige bori za premijerligaški status, a jedan od njih je i novajlija Igman. Tim kojeg su u prvoj polusezoni svi videli kao glavnog konkurenta za ispadanja, međutim otkako je zimus na klupu seo iskusni i provereni stručnjak Husref Musemić, stvari su drugačije. Igman igra jako dobro i javnost je sada mišljenja da će tim iz Konjica i naredne sezone biti premijerligaš. Jesu trenutno na pretposlednjem mestu sa samo bodom više od fenjeraša Leotara, ali sa dobrim šansama da se iščupaju, jer će na svom stadionu ugostiti sve direktne rivale. Problem je sa gostujućim utakmicama, jer imaju jako težak raspored, ali svaki osvojen bod na strani značio bi veliki korak ka opstanku.

Sa takvim ambicijama i putuju na Grbavicu, gde definitivno imaju šta tražiti protiv uzdrmanog protivnika. Musemić je sastavio iskusan tim koji je nebrojeno mnogo puta pružao dobre partije na ovom stadionu poput Ahmetovića, Bodula, Oremuša, Dupovca, Hebibovića.. S obzirom da ovaj tim voli da igra fudbal, to im daje još veće šanse za eventualni jedan bod. Pogotovo, uzevši u obzir činjenicu da je na startu prolećneg dela, Igman nadigrao Željezničar u Konjicu rezultatom 3:1.

"U toj utakmici smo pokazali da se možemo nositi i sa velikim ekipama. Sada će biti drugačije jer Željo igra dijametralno suprotno kod kuće i na strani, ali mi ne idemo sa belom zastavom. Naprotiv, idemo da se nadigravamo i mislim da imamo šanse za dobar rezultat", istakao je Husref Musemić trener Igmana pred večerašnji okršaj.

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – 29. KOLO

Utorak

20.00: (1,50) Željezničar (3,80) Igman (6,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ex-Yu fudbalEX-YU ligeBiH 1Željezničar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara