Nermin Bašić (©Adem Ćatić/fkz.ba)
Nermin Bašić (©Adem Ćatić/fkz.ba)

Željo sa novim trenerom gostuje nezaustavljivom Zrinjskom, Tuzla Siti protiv Veleža juri opstanak

Vreme čitanja: 4min | pet. 14.04.23. | 10:50

Zanimljive bitke na startu 26. kola Premijer lige BiH

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Već od početka prolećnog dela prvenstva bilo je jasno da će tabela u Premijer ligi BiH biti podeljena na dva dela, pa će praktično pola lige voditi borbu za Evropu, a druga polovina za opstanak. Jedino gde ne bi trebalo biti nepoznanica, to je prvo mesto. Samouvereno vlada Zrinjski, koji će kako stvari stoje, odbraniti titulu. Moglo bi to biti još jasnije i danas nakon što Plemići na otvaranju 26. kola odigraju susret sa Željezničarom. Još jedan duel današnjeg programa igraju Tuzla Siti i Velež, dok će svi ostali mečevi ove runde biti odigrani sutra.

Izabrane vesti

ZRINJSKI – ŽELJEZNIČAR (15.00)

Dok svi ostali klubovi biju neke bitke, jure opstanak i Evropu, Zrinjski se ne osvrće. Plemići gaze sve pred sobom i samouvereno koračaju ka odbrani titule. Bilo ko da je sa druge strane, pobednik se ne dovodi u pitanje, jer je mostarski tim dominantan protiv svakoga. To se dodatno potvrdilo u prošlom kolu, kada je u Banjaluci savladan prvi pratilac Borac, sa ubedljivih 3:0. Nije Plemiće poremetila ni promena trenera, pa je sistem Sergeja Jakirovića samo nastavio Krunoslav Rendulić i potvrdio da će jurišati na duplu krunu.

Sa novim trenerom Zrinjski za sada ima maksimalan učinak, a kako bi se u Kupu mogli još više posvetiti šampionskom peharu, u prvenstvu imaju priliku da dodatnu odmaknu pratiocima i u nastavku budu u prilici da spuste papučicu sa gasa. Bodovna razlika za drugoplasiranim iznosi već 17 bodova, i ukoliko se stvari ne promene nakon ovog kola, u Mostaru već mogu početi hladiti šampanjac.

Nije Plemiće poremetilo ni to što zbog sanacije travnjaka mečeve moraju igrati u Čitluku, što će biti slučaj i danas, ali bez obzira na to Zrinjski je veliki favorit i sve osim pobede bilo bi iznenađenje, uprkos tome što se nakon promene trenera očekuje reakcija gostujućeg tima.

Željezničar je dobra ekipa, jedna stvar nam malo ne ide u prilog, a to je promena trenera. Novi trener i smena obično donose pozitivnu energiju, očekuje nas zahtevna utakmica, ali mi smo na to spremni. Željezničar u zadnje vreme jeste u nekom rezultatskom deficitu, ali to je dobra ekipa, imaju jako dobar napadački potencijal, imaju nezgodna krila, imaju iskustva. Ekipa su koja ima glavu i rep“, istakao je trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić.

15.00: (1,38) Zrinjski (4,40) Željezničar (7,75)

Uprkos ne toliko loošim rezultatima u ovoj sezoni, Željezničar je smenio trenera. Umesto Edisa Mulalića na klupu seda mladi i perspektivni stručnjak Nermin Bašić koji će pokušati doneti novu energiju u tim i izboriti željeni cilj, plasman u Evropu. Željo je vezao tri poraza. Prvo u Trebinju od Leotara, a onda na Grbavici od Tuzla Sitija. U međuvremenu, usledio je poraz u Kupu od Veleža. Sve to, napravilo je izlazak u Evropu mnogo daljim putem, ali nade nisu izgubljene.

Teško će biti novom šefu struke da uspešno debituje, jer je sa druge strane nezaustavljivi Zrinjski, ali se znalo dešavati da prva utakmica pod vodstvom novog trenera bude uspešna.

Nisam imao mnogo vremena da nešto pravim po pitanju taktike. Hoću da vidim borbenog i fajterskog Želju. Puno sam radio sa momcima na psihološkom planu i očekujem reakciju. Nadam se da ćemo uspeti parirati Zrinjskom koji je najbolja ekipa u državi“, istakao je novi trener Plavih Nermin Bašić.

TUZLA SITI – VELEŽ (16.00)

Ako je neko u BiH pomislio da će nakon niza loših rezultata Tuzla Siti ispasti iz lige, prevario se. Bar nakratko. Tuzlaci su bili legitiman kandidat za selidbu u niži rang, ali su u prošlom kolu mimo svih očekivanja slavili na Grbavici i tako upisala zlata vredna tri boda u borbi za opstanak. Bila je injekcija samopouzdanja za tim Milenka Bošnjakovića, koji će danas sa mnogo više motiva i sigurnosti dočekati meč protiv Veleža. Za domaće od ogromnog značaja, budući da bi eventualnim trijumfom napravili veliki korak ka opstanku u društvu najboljih, jer sada imaju tri boda više od opasne zone. Mada, gledajuči poslednji meč ova dva rivala, pre nepuna dva meseca, domaćima se ne piše dobro.

Velež igra u fantastičnoj formi, i ako bi se gledao samo prolećni deo sezone, Rođeni bi vodili trku za titulu sa Zrinjskim. Nedim Jusufbegović je preporodio ekipu i ne čudi što su jedni od glavnih favorita za izlazak u Evropu, što preko prvenstva, što preko Kupa. Ukoliko Velež ostvari pobedu, san o Evropi postaće još realniji, jer će se dodatno približiti (a možda i preskočiti) Borcu i Širokom Brijegu. Sve u svemu, meč u kojem će odlučiti detalji. Motivisani domaćin kojem gori pod nogama protiv objektivno kvalitetnijeg protivnika koji teži izlasku u Evropu.

--------------

Počela je trka za pola miliona dinara dnevno!!!

DANAŠNJI IZAZZOV: Pogodi bilo koji tip 1,30 i više sa utakmice PARTIZAN MOZZART BET - PANATINAIKOS

--------------

BiH 1 - 26. KOLO

Petak

15.00: (1,38) Zrinjski (4,40) Željezničar (7,75)

16.00: (2,80) Tuzla Siti (2,90) Velež (2,65)

Subota

16.00: (1,87) Igman (3,25) Sloboda (4,20)

16.00: (3,45) Leotar (3,05) Sarajevo (2,15)

16.00: (2,00) Sloga (3,30) Posušje (3,60)

18.30: (2,75) Široki Brijeg (2,80) Borac (2,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ex-Yu fudbalEX-YU ligeBiH 1ŽeljezničarZrinjskiTuzla SitiVelež

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara