Đorđe Despotović (©Starsport)
Đorđe Despotović (©Starsport)

Zenit kreće u odbranu trona, Nikoliću na putu Čaušić i Radaković, Despotović napada Spartak

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.07.21. | 14:02

Nastavlja se 1. kolo ruskog šampionata. Ove subote na teren izlaze tri konkurenta za titulu, a program otvara okršaj Himkija i aktuelnog prvaka, koji je od 16.30 časova

Godinama već, uoči svake nove sezone Premijer lige Rusije konstatujemo istu stvar: Zenit je glavni favorit za tron. Tako je i ove godine, a priliku da to potvrdi tim iz Sankt Peterburga imaće u subotu od 16.30 časova, u duelu sa Himkijem započeti pohod na četvrtu uzastopnu titulu, a osmu ukupno.

Zenit je u svoje vitrine već uneo prvi trofej. Prošlog vikenda je u Superkupu Rusije rutinski savladao Lokomotivu iz Moskve sa 3:0.

Izabrane vesti

Najvažnije je da nemamo povređenih igrača. U prvom poluvremenu smo protiv Lokomotive nismo dobro igrali, loše smo se kretali. Kasnije smo to popravili, neki igrači su izgledali bolje. Spremni smo za početak sezone”, uverava Sergej Semak, strateg Zenita.

16.30: (8.00) Himki (4.50) Zenit (1.42)

Dok je aktuelni prvak imao mirno i uspešno leto, u Himkiju nisu imali mnogo razloga za zadovoljstvo. Ekipu su napustili Djadjun i Konate, novajlije se još nisu uklopile, pa je Himki izgubio svih pet prijateljskih mečeva. Pre nedelju dana ga je na generalnoj probi deklasirao Spartak sa 5:1.

Zbog svega toga se naslućuje da Zenit ne bi smeo da ima većih problema protiv rivala kojeg je savladao na poslednjih devet takmičarskih susreta. Prošle sezone je odradio posao rutinski, savladao je Himki dva puta sa po 2:0.

Od 19 časova gledaćemo u Rusiji okršaj trenera Lokomotive Marka Nikolića i fudbalera Arsenala iz Tule, Gorana Čaušića i Uroša Radakovića. Taj meč se igra u Moskvi i poslužiće domaćinu da popravi raspoloženje posle teškog poraza u Superkupu.

19.00: (1.73) Lokomotiva (3.60) Arsenal Tula (5.10)

Odnosno, barem se Moskovljani nadaju da će da bude tako i da će se ponoviti prošla sezona, kada su lako izlazili na kraj sa Arsenalom. Tada su ga savladali prvo na svom terenu sa 1:0, a zatim i u Tuli sa 3:0.

U isto vreme na terenu će se naći još jedan srpski fudbaler. Đorđe Despotović će sa Rubinom pokušati da pomrsi račune moskovskom Spartaku.

Tokom priprema su se sastala ova dva tima, pre deset dana, a tada je Spartak bio izuzetno ubedljiv i slavio je sa 4:0. Međutim, pripremni mečevi nisu isti kao takmičarski, kvalitet će gosti morati ponovo da dokažu na terenu.


tagovi

Marko NikolićZenitRusija 1Đorđe Despotović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara