Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Zicer za Vikingur, neizvesno u „prestonici severnog Islanda“

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.07.21. | 14:10

Dva meča 11. kola na programu su u ponedeljak od 21.15. Akranes gostuje u Rejkjaviku, dok KA u Akirejriju dočekuje KR

Danima kada se većina fudbalskih liga ne igra, tu su uvek Islanđani da spasu stvari. Ovog ponedeljka su na programu još dva meča 11. kola, oba počinju od 21.15 časova.

Vikingur ima zicer. U Rejkjavik mu na noge dolazi najslabiji tim u šampionatu Islanda, Akranes. Vikingur je trenutno treći na tabeli, ali bi pobedom preskočio Breidablik, pošto ima odigran meč manje od njega. U prošlom kolu je nešto slabija forma konačno došla domaćinu glave, Leiknir mu je naneo prvi poraz u sezoni sa 2:1.

Izabrane vesti

21.15: (1,30) Vikingur Rejkjavik (5,30) Akranes (8,00)

Pre toga je u poslednjh pet kola čak tri puta odigrao nerešeno, protiv Filkira (2:2), Valura (1:1) i KR Rejkjavika (1:1).

Akranesu nikako ne ide u prvenstvu, ali je barem u prošlom kolu prekinuo seriju od četiri uzastopna poraza. Osvojio je bod protiv Keflavika, odigravši 2:2. Poslednja dva susreta Akranesa i Vikingura takođe su završena nerešenim rezultatom, 2:2 i 1:1. Akranes je u prvenstvu savladao Vikingur poslednji put 2016. godine.

U drugom susretu će takođe da bude veoma zanimljivo. KA će da dočeka u „prestonici severnog Islanda“, kako je popularno poznat Akirejri, KR iz Rejkjavika. Biće to okršaj timova koji trenutno zauzimaju četvrtu i petu poziciju.

21.15: (2,55) KA Akirejri (3,20) KR Rejkjavik (2,65)

Za KA nastupaju dvojica srpskih fudbalera, iskusni golman Vladan Đogatović (36) i bivši defanzivac Radnika iz Surdulice, Dušan Brković (32). Brković je standardan prvotimac, dok je Đogatović rezervni čuvar mreže.

Sastali su se KA i KR već jednom ove sezone, a tim iz Akirejrija je trijumfovao sa 3:1. Na tom meču je bivši štoper Javora odigrao svih 90 minuta, a za KA su igrali i nekadašnji vezista Barselone Rodri i belgijski internacionalac Džonatan Hendriks.


tagovi

Island 1Vikingur

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara