Milan Rastavac (©Starsport)
Milan Rastavac (©Starsport)

Životna šansa za Milana Rastavca - AEK

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.03.21. | 16:01

Dokaz koliko ga cene u Grčkoj

Domaća javnost ga je upoznala kada je utegao Radnički toliko dobro da su se o defanzivu Reala sa Nišave odbijali i napadi Crvene zvezde i Partizana. Međutim, kako to obično biva u Srbiji, brzo smo ga i zaboravili, mada je svojevremeno bio priključen stručnom štabu Mladena Krstajića u državnom timu. Ali daleko od toga da karijeru Milana Rastavca smemo potceniti. Jer malo je srpskih trenera koji potraju u inostranstvu. Posebno kada nemaju zvučno fudbalsko ime. A Rastavac u Grčkoj traje evo već četiri godine i ne samo da traje nego su ga rezultati iz Ksantija i Asterasa doveli na prag životne šanse.

Naime, grčki mediji pišu da bi 47-godišnji strateg vrlo lako na kraju sezone mogao da postane trener atinskog AEK-a!

Izabrane vesti

Trenutno je tamo za kormilom Španac Manolo Himenez, ali se naširoko spekuliše da uprava kluba nije zadovoljna trećim mestom na tabeli. Olimpijakos je 19 bodova ispred, Aris je doduše na dohvatu ruke, tri stepenika iznad na mestu koje znači kvalifikacije za Ligu šampiona koje pikira i četvrtoplasirani PAOK.

Ipak, grčki mediji pišu da u AEK-u nisu ubeđeni da Himenez može da podigne ekipu na viši nivo i zato mu navodno spremaju otkaz, ako ne osvoji pehar u Kupu.

Gazda Dimitris Melisanidis je navodno imao ideju da na kraju sezone na njegovo mesto dovede Razvana Lučeskua, koji je slobodan posle rastanka sa Al Hilalom, opcija je i Argiris Janikis, trener PAS Janine. Međutim, sportski direktor Janis Papadimitru insistira na Rastavcu sa kojim je prethodno sarađivao u Ksantiju.

Papadimitru je Melisanidisu već predočio plan i gazda je za sada više nego zadovljan onim što je video. Rastavac je ove sezone doveo Asteras do “šampionskog dela plej-ofa”, naravno, forsirajući defanzivni fudbal. Samo su velikani Olimpijakos, Aris i Panatinaikos primili manje golova od skromnog Asterasa.

Dakle, ostaje samo da se vidi da li će Manolo Himenez uspeti sebi da obezbedi još jednu godinu u Atini. Trenutno, čini se da je rastanak realnija opcija. A onda možda Rastavac konačno dobije šansu da na velikoj sceni pokaže koliko ume.

PAŽNJA! PAŽNJA!

 Mozzart asistenti dolaze na vaš prag radi uplate depozita i isplate dobitaka - svakog dana biće dostupni od 08 do 22, a brojeve telefona na koje ih možete pozvati pronađite OVDE.


tagovi

AEKAsterasMilan RastavacGrčkaGrčka 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara