Fudbaleri TSC-a (©Starsport)
Fudbaleri TSC-a (©Starsport)

Zoltanu u čast: TSC raspucan u Inđiji

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.12.20. | 14:34

Fudbaleri iz Bačke Topole od starta dominirali u Inđiji

Nije bilo lako fudbalerima TSC-a da nastupe ovog četvrtka, samo dva dana pošto je preminuo trener tog kluba Zoltan Sabo, ali smogli su snage i ubedljivom pobedom u Inđiji oprostili se od svog stratega. Dva gola u prvom i jedan u drugom poluvremenu za konačnih 3:0.

Posle suza koje su obeležile minut ćutanja u čast mladog trenera, već u prvom minutu zapretili su gosti, ali je Lukić bio "kratak". Bila je to samo najava dominacije TSC-a, koju je u vođstvo pretvorio Saša Tomanović posle kornera u 4. minutu. Nije bilo karakteristične proslave gola, samo zagrljaji i tužni pogledi ka nebu.

Izabrane vesti

Svojim superligaškim prvencem u 38. minutu, Jug Stanojev je duplirao prednost, a pre njega mogao je to da učini i Mihajlo Banjac, ali ga je sprečila prečka. Doskorašnja nada Crvene zvezde u strelce se upisao posle odličnog dodavanja Nenada Lukića, koji je bio aistent i za prvi gol. Lepo je umakao svom čuvaru, a onda izbegao i golmana Inđije Radomira Novakovića, pa potom zavrnuo loptu pred gol, gde je usamljen bio Stanojev.

Koliko je TSC bio bolji u prvom delu najbolje pokazuje statistika. Gosti su imali 11 šuteva, od kojih osam u okvir gola, naspram Inđijinog jednog, nepreciznog pokušaja.

Po povratku sa odmora domaćini su malo popravili utisak, dvaput ozbiljno zapretili udarcima Milana Radina i Nebojše Bastajića sa distance, ali je pogodak Marka Petkovića u 66. minutu rešio svaku dilemu. Bivši kapiten Crvene zvezde bio je najsnalažljiviji posle kornera i upisao svoj drugi gol u dresu kluba iz Bačke Topole.

Sedmom pobedom u prvenstvu TSC se približio gornjem delu tabele, dok će Inđija na zimski odmor sa čak 13 poraza i brigom o opstanku u najjačem rangu srpskog fudbala.

SUPERLIGA - 19. KOLO

Sreda

Partizan – Mladost 4:0 (3:0)

/Asano 22, Natho 42pen, Obradović 59, Marković 84/

Rad – Spartak 0:1 (0:1)

/Milošević 35pen/

Zlatibor – Mačva 0:1 (0:0)

/Mihajlović 58/

OFK Bačka – Radnički Niš 1:2 (0:1)

/Ratković 63 - Đuranović 4, Kojić 92/

Napredak - Novi Pazar 0:0

Javor - Voždovac 3:1 (2:1)

/Luković 3 penal, Ilić 45, Nikolić 52 - Putinčanin 41/

Radnik - Čukarički 0:1 (0:1)

/Eze Frajdej 15/

Metalac - Crvena zvezda 0:1 (0:1)

/Milunović 36/

Četvrtak

Inđija - TSC 0:3 (0:2)

/Tomanović 4, Stanojev 38, Petković 66/

15.00: (1,45) Vojvodina (4,40) Proleter (8,00)



tagovi

Zoltan SaboFK InđijaTSC Bačka Topola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara