Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Zrinjski sprema osvetu Radniku, juri 11. pobedu u nizu

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.03.22. | 11:46

Premijer liga Bosne i Hercegovine: Plemići iz Mostara nezadrživo grabe ka tituli

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Posle prvog kola nastavka sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovne, predstojeća četiri dana rezervisana su za utakmice 21. kola. Definitivno, u moru interesantnih utakmica, prednjači večiti sarajevski derbi koji će biti u centru pažnje BiH javnosti, ali takmičarski program kreće večeras iz Mostara, Zrinjski dočekuje Radnik iz Bijeljine (18.00).

Izabrane vesti

Aktuelni lider tabele Zrinjski je u prošlom kolu pokazao da se neće zaustaviti na zimskom uspehu. Upisali su trijumf nad Rudarom i tako nastavili pohod ka novoj tituli prvaka BiH. Do sada, mašina koju je pokrenuo Sergej Jakirović ima fantastičan učinak. Osvojen 51 bod, 16 pobeda iz 20 utakmica, te svega jedan poraz. I to od večerašnjeg protivnika. Fenjeraša Radnika. Definitivno, Zrinjski će tražiti osvetu, jer čudno zvuči da je fantastičnu formu pokvario fenjeraš. Prednost od 14 bodova, koju Plemići imaju nad konkurentima, sasvim je dovoljna da se počne maštati u šampionskoj tituli, ali isto tako i da se dodatno poveća prednost nad drugoplasiranim Tuzla Sitijem.

18.00: (1,12) Zrinjski (7,25) Radnik B. (20,0)

Još jedan od motiva za mostarski klub je to što posle tri meseca prvi put igra pred svojim navijačima. Upravo posle poraza od Radnika, Zrinjski je upisao deset pobeda zaredom, a sada traže 11. u nizu.

"Mislim da nema većeg motiva od činjenice da je to jedina ekipa koja nas je ove sezone pobedila u prvenstvu. Dominirali smo u toj utakmici, imali 20 udaraca prema golu protivnika, ali jedna greška koštala nas je gola posle kojeg se nismo uspeli vratiti”, rekao je trener Zrinjskog Sergej Jakirović.

Otkako je na klupu Radnika seo Velibor Đurić, situacija je krenula na bolje. Iako je bijeljinski tim i dalje poslednjeplasirani, pobeda nad Posušjem u prošlom kolu dodatno je donela optimizma u redove premijerligaša iz Bijeljine. Svakako, svesni su teškog zadatka jer putuju na megdan trenutno najboljoj ekipi u BiH, ali definitivno neće putovati s belom zastavom, jer bi za njih i bod bio od ogromnog značaja.

"Ne treba trošiti reči koliko su izabranici Sergeja Jakirovića kvalitetni. Međutim, ova tri boda protiv Posušja su nam omogućila da u utakmicu sa Zrinjskim uđemo malo rasterećeniji. Bićemo oslabljeni neigranjem Jovana Blagojevića, koji je je protiv Posušja zaradio treći žuti karton, ali sportski je nadati se da možemo parirati rivalu, kojem smo jesenas ostali veliki dužnici. Smatram da se protiv svake ekipe može igrati gotovo ravnopravno. Biće dosta faktora, ali ako mi budemo na pravom nivou kao što smo bili u prethodnom kolu protiv Posušja, verujem da se može doći do opstanka. Radnik je u poslednjih godinu i po dana u situaciji u kakvoj je bio, ali verujem da će se to promeniti na bolje i da ćemo vratiti Radnik na pravi kolosek“, istakao je Đurić pred duel sa Radnikom.

BIH – 21. KOLO

Petak

18.00: (1,12) Zrinjski (7,25) Radnik B. (20,0)

Subota

13.00: (1,85) Rudar P. (3,35) Leotar (4,10)

17.00: (2,55) Željezničar (3,00) Sarajevo (2,80)

***kvote su podložne promenama

Nedelja

13.00: Posušje – Sloboda

15.00: Borac – Velež

Ponedeljak

15.00: Tuzla Siti Široki Brijeg



tagovi

BiHBiH 1Široki BrijegŠirokiRadnik Bijeljina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara