Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Žuventud se pojačava u hodu, potera za plej-ofom

Vreme čitanja: 3min | čet. 01.04.21. | 23:05

Šampionat Gaučo: Novi član brazilske elite prethodne nedelje doveo dvojicu igrača na pozajmice. Zeleno-beli nikako da uđu u seriju pobeda, Internasional i Gremio su odmakli, cilj je četvrto mesto

Dva najjača lokalna šampionata Brazila su Karioka (Rio de Žaneiro) i Paulista (Sao Paulo), ali igraju se i ostala prvenstva širom zemlje fudbala. Porto Alegre je grad iz koga dolaze dva giganta, vicešampion zemlje fudbala Internasional i Gremio. Ova dva kluba vode glavnu reču u šampionatu Gaučo, a osim ovih velikana, član najjače Serije A početkom godine postao je i Žuventud. Tim iz Kasijas de Sula je prošle sezone bio treći u Seriji B i izborio pravo da naredne godine igra u istom rangu takmičenja sa Flamengom, Fluminenseom, Palmeirasom, Korintijansom, Sao Paulom i ostalim gigantima.

01.00: (1,73) Žuventud (3,40) Ajmore (4,80)

Izabrane vesti

Zeleno-beli su bili iza sebe ostavili nekadašnjeg šampiona Brazila i Južne Amerike Kruzeiro, zatim Ponte Preteu, CSA, a prva dva mesta u drugoligaškoj konkurenciji osvojili su Šapekoense i Amerika iz Mineira. Očekivalo se da će Žuventud da bude u vrhu lokalnog prvenstva, ali loše igre u prvom delu sezone. Samo tri pobede i četiri poraza ostvario je novi član elitnog ranga. Tek je sedmi, ali ima šanse da bude makar četvrti i da izbori plasman u plej-of prvenstva Gauča.

01.00: (2,10) EC Pelotas (3,15) Bento Esportivo (3,50)

Noćas (01.00) u Kasijas de Sul na stadion Alfredo Žakoni stiže maleni Ajmore iz Sao Leopolda, gradu u oblasti Rio Grande de Sul. Gosti su dosad sakupili bod više od Žuventuda. Novi član brazilske elite je prošle nedelje dobio dva pojačanja. Iz Seare na pozajmicu je stigao Vesli koji će zeleno-beli dres da nosi do kraja godine. On je bio najskuplji igrač u istoriji Seare, ali brojne povrede su ga poremetile, pa nije pokazao mnogo. Ovaj vezista je postigao četiri gola na 89 utakmice. Ima 29 godina i trebalo bi da bude važan šraf u redovima Žuventuda u narednom periodu, pre svega kada počne Serija A (30. maja).

Osim Veslija, Žuventud je na pozajmicu iz Korintijansa pre nekoliko dana doveo i napadača Mateusa Hezusa koji ima 23 godine i koj bi golovima trebalo da se nametne za povratak u slavni klub iz Sao Paula.

01.00: (3,20) Nova Amburgo (2,70) Kasijas (2,50)

U poslednje vreme najbolji igrač Žuventuda je vezista Mateus Peisoto. On je postigao tri gola na poslednje četiri utakmice. Pre nešto više od godinu dana kada su se Ajmore i Žuventud sastali, mreže su mirovale. Na četiri od pet poslednjih utakmica ova dva kluba bilo je 0-2 gola. Žuventud ima tri pobede, dok su dva meča završena bez pobednika. U dva prethodna meča protiv Ajmore u Kasijas de Sulu, zeleno-beli su slavili sa 2:0 i 6:1. Gosti su odigrali tri od prethodne četiri duela gde su se mreže tresle dva ili manje puta.

Pelotas je slab ove sezone u prvenstvu Gauča, ima samo jednu pobedu u sedam kola, ali dolazi mu najgori tim Porto Alegrea Bento Esportivo, pa je to šansa za domaćina da konačno krene napred. Gosti imaju bolji skor od Pelotasa poslednjih godina. Pobedili su tri meča u nizu, a na sve tri prethodne utakmice bilo je GG3+.

BRAZIL, ŠAMPIONAT GAUČO – 8. KOLO

Četvrtak

Internasional – Sao Žoze 0:0

Jipiranga – Brazil de Pelotas 1:0 (1:0)

/Rejnaldo 25/

Sao Luiz – Gremio 2:2 (1:1)

/Huka 18, Paulinjo 59 – Leo Pereira 19, Alves 72/

Petak

01.00: (1,73) Žuventud (3,40) Ajmore (4,80)

01.00: (2,10) EC Pelotas (3,15) Bento Esportivo (3,50)

01.00: (3,20) Nova Amburgo (2,70) Kasijas (2,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 1Žuventud

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara