Zlatan Ibrahimović (©AFP)
Zlatan Ibrahimović (©AFP)

Zvanično: Era kojoj nema kraja, Zlatan i sa 40 godina Milanov!

Vreme čitanja: 3min | čet. 22.04.21. | 21:24

Saradnja će biti ozvaničena večeras ili u petak

Ljudi, to je era kojoj nema kraja!

Mesecima unazad se šuška, Paolo Maldini je bio najveći zagovornik ideje, a sada je završeno - Zlatan Ibrahimović će i sa punih 40 godina igrati fudbal u dresu Milana! Čekalo se nekoliko sati da bude zvanično potvrđeno, ali sada više nema nikakve dileme, pošto je saradnja dogovorena i potpisana na još godinu dana. Jednostavno, toliko je dobar da ga i sa 40 godina (rođendan slavi 3. oktobra) žele u svojim redovima da nosi klub ka nekim boljim vremenima i novim uspesima. A, kako i ne bi bio poželjan kada je postigao 15 golova na 17 ligaških nastupa!?

Izabrane vesti

Ponedeljak, 20.45: (2,30) Lacio (3,40) Milan (3,10)

Milan je na društvenim mrežama već malo zagolicao maštu navijača kratkim snimkom čija poruka jasno insinuira da je u pitanju nešto što ima veze sa Zlatanom Ibrahimovićem, da bi nešto kasnije uveče sve bilo apsolutno jasno i glasno rečeno, odnosno napisano.

U međuvremenu su se javili najvažniji izvori informacija na Čizmi i potvrdili da je sporazum postignut i potpisan, te da će švedski golgeter biti član Rosonera do juna 2022. godine. Navodno, razlog zašto ozvaničenje saradnje nije objavljeno ranije je manje, birokratske prirode i na tome su intenzivno radili advokati dve strane. Zlatan je u društvu svog agenta Mina Rajole bio na završnim pregovorima sa Ivanom Gazidisom, Paolom Maldinijem i Frederikom Masarom, postigli su dogovor i večeras je došao da stavi paraf na potrebnu dokumentaciju.

Svima je, naravno, najvažnije da čuju šta je to što će Zlatan dobiti od Milana u finansijskom smislu. Ugovor je skoro identičan onom što je imao u ovoj sezoni - plata će biti za 500.000 evra niža i iznosiće 6.500.000 evropskih novčanica, s tim što će ponovo biti uključeni bogati dodaci za individualne i timske uspehe. A, pre svega 500.000 evra za plasman u Ligu šampiona na kraju sledeće sezone. To je nagrada koja Ibrahimovića čeka i sada, ako Rosoneri budu uspeli da se zadrže u zoni Lige šampiona.

Zlatan Ibrahimović je bio odsutan sa terena u sinoćnjem porazu od Sasuola na San Siru (1:2), što mu je 16. utakmica koju je propustio zbog povrede. I pored toga direktor kluba i legendarni kapiten Paolo Maldini je intenzivno radio na tome da se potpis dogodi što pre i klub je odneo prvu pobedu na tom polju. Još pre više od dva meseca Maldini je izjavio da Ibrahimović "treba da ostane, kad već igra ovako dobro".

Podsetimo, Milan muku muči sa potpisima novih ugovora kod igrača koji nose ovu sezonu na svojim leđima. Pored Zlatana, Milan paralelno vodi pregovore sa Hakanom Čalhanogluom, Đanluiđijem Donarumom i Frankom Kesijem, s tim što svi oni mesecima unazad otežu pregovore i traže novac koji klub ne može ili nije spreman da izdvoji. Pogotovo u Donaruminom slučaju, kome je agent kao i Zlatanu Rajola, a za koga traži platu od neverovatnih 12.000.000 evra godišnje i otkupnu klauzulu od svega 30.000.000 evra za slučaj da Milan ne igra Ligu šampiona što je, narodski rečeno, smešna suma novca za golmana te klase i potencijala.

Zlatan je prvi povukao, videćemo da li će i kada ostali to da učine...



tagovi

Zlatan IbrahimovićMilan

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara