Miralem Pjanić (Foto: twitter.com/Besiktas)
Miralem Pjanić (Foto: twitter.com/Besiktas)

Zvanično: Pjanić u Bešiktašu za 2.750.000 evra, Barsi ostao ozbiljan teret

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.09.21. | 23:59

Katalonci će mu i dalje isplaćivati veći deo primanja

Prelazni rok u Španiji je završen. Barselona više ne može da se pojačava, ali može da se oslobodi viška. Klubovi u Rusiji i Turskoj još uvek mogu da registruju nove igrače, pa je Miralem Pjanić ponuđen ruskom šampionu Zenitu. U trku za njegov potpis se u poslednji čas uključio i Bešiktaš i u "minut do 12" odneo pobedu. Bosanski reprezentativac će braniti boje šampiona Turske do kraja tekuće sezone, a Orlovi neće imati pravo da ga otkupe po okončanju kratkoročne saradnje.

Bešiktaš je u Pjaniću video poslednji deo slagalice za odbranu trona. Žele Orlovi da naprave rezultat i u Ligi šampiona, gde su smešteni u grupu sa Ajaksom, Borusijom Dortmund i lisabonskim Sportingom. Svesni su da imaju šanse da se domognu osmine finala, posebno sa 31-godišnjim Bosancem u svojim redovima.

Izabrane vesti

Zbog toga su svim snagama krenuli u napad na njegov potpis. Nisu imali puno vremena, pošto je rok za registrovanje igrača za elitno takmičenje bio u ponoć. Uspeli su da dovedu veliko pojačanje, a plaćaće mu trećinu godišnje zarade u iznosu od 2.750.000 evra. Barsi će ostati oko popriličan teret, pošto će do kraja sezone morati da mu isplaćuje veći deo godišnjih primanja. Posrednik u poslu sa druge turske strane bio je nekadašnji reprezentativac Srbije Duško Tošić.

Tošić i Pjanić tokom lekarskih pregledaTošić i Pjanić tokom lekarskih pregleda

Za Pjanića odavno nema mesta na Kamp Nou. Prethodnih meseci je bio povezivan sa povratkom u Juventus, koji je na kraju odustao od ideje da ga vrati, jer Barselona nije želela da mu isplaćuje deo godišnjih primanja. Kao opcija se pominjala i Fjorentina, ali se klub iz Firence odlučio za daleko jeftinije rešenje - Lukasa Toreiru iz Arsenala. Reprezentativac BiH na stolu ima i ponude sa Istoka, ali navodno želi da odigra još makar sezonu na vrhunskom nivou u Evropi, pre nego što se odluči da napuni džepove petrodolarima. Pisalo se čak da bi mogao i da ostane u Barseloni, uprkos činjenici da nije u planovima Ronalda Kumana. Spreman je bio da čeka šansu u Kataloniji do kraja januara, pa da u zimskom prelaznom roku reši svoju sudbinu. Njegov agent Fali Ramadani je insistirao na tome da mu nađe novo uhlebljenje, pa je završio u Bešiktašu.

Katalonci imaju velikih finansijskih problema, pa su u nedostatku boljih rešenja pristali da se rastanu sa Bosancem makar na kratko, kako bi im to omogućilo da se reše dela njegovih primanja. Ugovorom je vezan za klub do leta 2024. godine, uz godišnji prihod od oko 8.000.000 evra. Previše za igrača koji bi sedeo na klupi. Zato su rešili da uštede i igraču omoguće da se vrati u takmičarsku formu, kako bi ga eventualno u januaru ili narednog leta prodali.

Bešiktaš je u odbranu titule krenuo sa sedam bodova u prva tri kola. Uprava je izdvojila 7.050.000 evra na pojačanja tokom leta. Četa Sergena Jalčina jača je za čak 11 novih lica, a izdvajaju se povratnik Rašid Gezal (Lester - 3.000.000 evra), Aleks Teišeira (slobodan igrač), Valentin Rozje (Sporting - pozajmica), Kenan Karaman (slobodan igrač - Dizeldorf) i Miši Batšuaji (Čelsi - pozajmica).


tagovi

letnji prelazni rok 2021Miralem PjanićBešiktašBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara