Zvezda izabrala Erakovićevog naslednika: Leković do 2027!

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.05.23. | 15:22

Mladi štoper ponovo produžio ugovor sa matičnim klubom

Odlične partije u Ligi šampiona za mlade, šansa kod trenera prvog tima Miloša Milojevića i na kraju – novo produženje ugovora sa Crvenom zvezdom. Sezonu iz snova mladi štoper srpskog šampiona Stefan Leković nastavio je novim ugovorom sa Crvenom zvezdom, koji će važiti do leta 2027. godine.

Očekivana odluka kluba sa Marakane, imajući u vidu da je Stefan Leković iskoristio šansu u seniorskom timu. Ove sezone je zabeležio 12 nastupa u svim takmičenjima (četiri kao starter). Bio je i više nego korektan u sudaru sa Voždovcem, a prema inicijalnom planu Stefan Leković bi trebalo da bude prirodni naslednik Strahinje Erakovića.

Izabrane vesti

Obojica su azbuku naučili u omladinskoj školi, i jedan i drugi su rođeni u Beogradu i praktično od kratkih pantalonica u Zvezdi. Sprema se za odlazak popularni Čupa, a njegovo mesto trebalo bi da popuni Leković koji je pre šest meseci produžio ugovor do 2026. godine. Sada je ponovo nagrađen.

Leković je Zvezdino dete iz Omladinske škole koje je prošlog leta priključeno prvom timu i već je pokazao da ima ozbiljan kvalitet. Odigrao je dosta minuta tokom ove sezone i zaslužio je da dobije novi ugovor. U Zvezdi ima priliku da radi sa dobrim stručnjacima, te da u timu nastupa sa igračima koji imaju mnogo iskustva u domaćem prvenstvu, Evropi i reprezentaciji. Igra sa Erakovićem, Dragovićem, Milunovićem, igraće i sa Spajićem, tako da ima dobre uslove i okruženje za pravilan razvoj. Leković je jedan od onih koji su dobili šansu tokom proleća, a verujem u njega kao i u sve ostale mlade sa minutima u aktuelnoj takmičarskoj godini da imaju lepu perspektivu i da su budućnost kluba“, rekao je sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela.

Široj javnosti Leković je postao poznat početkom marta kada je intervencijom na gol liniji sprečio pogodak TSC-a.

„Drago mi je što smo sačuvali mrežu i pobedili Voždovac, a produžetak ugovora smatram kao nagradu za partije koje pružam tokom sezone. Zahvalan sam stručnom štabu na ukazanom poverenju i nadam se da sam ispunio, i da ću tek ispuniti očekivanja svih u klubu u narednim godinama. Znači mi ukazano poverenje, jer sam Zvezdino dete i znam kako stvari funkcionišu, s obzirom da sam ceo život na Marakani. Smatram da sam u ovoj godini napredovao kao čovek pre svega, ali i kao igrač, tako da sam siguran da ću u budućnosti biti sve bolji na terenu. Što se tiče tih intervencija na gol-liniji, ne planiram da budem golman, ali volim da pomognem ekipi“, uz osmeh je rekao Leković. 


tagovi

Stefan Leković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara