Zvezda otkucala novi ugovor Milunoviću – sledi potpis

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.03.21. | 16:29

Saradnja će biti nastavljena najverovatnije do 2023. godine

Crvena zvezda je uspešno završila treću etapu takmičarske godine i sa velikim optimizmom gleda ka finišu sezone. U proteklih 40 dana, tim Dejana Stankovića je odigrao 11 utakmica, ostvario devet pobeda i dva remija protiv Milana. Malo je nedostajalo da aktuelna generacija srpskog šampiona bude upisana u istoriju, kao prva koja je trijumfovala u dvomeču protiv sedmostrukog uzastopnog šampiona Evrope. Ali na Marakani mogu da budu zadovoljni. Sačuvali su kapital od devet bodova prednosti u odnosu na večitog rivala i približili se osvajanju četvrte uzastopne šampionske titule.

Daleko od toga da imaju razloga da planduju čelnici i članovi stručnog štaba i zadovolje se postignutim. Potencijalno osvajanje titule bilo bi mnogo slađe uz prvu pobedu nad Partizanom, još od aprila 2019. godine. Takođe, Zvezda već devet godina čeka duplu krunu, što je za standarde trofejnog kluba predugačak period. Takođe, Borjan i drugovi i dalje imaju šansu da postanu prva generacija koja će titulu nacionalnog šampiona osvojiti bez izgubljne utakmice, možda i pojure rekord ekipe Miodraga Božovića koja je imala 24 uzastopne pobede.

Izabrane vesti

Dakle, imaće razlog u Crvenoj zvezdi da drže evropski tonus u finišu sezone, ujedno i skinu pojedine brige sa dnevnog reda. Jednu su završili i čeka se samo ozvaničenje. Najavio je to generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić još uoči novogodišnjih praznika, a sada je definitivno poznato da će Nemanja Milunović uskoro produžiti ugovor sa Crvenom zvezdom. Detalji dogovora su precizirani, usmeni dogovor postignut, čak je i novi ugovor za snažnog štopera otkucan. Čeka se samo da se ekipa vrati sa mini odmora, te da Nemanja Milunović produži vernost srpskom šampionu.

On je došao u Beograd u zimskom prelaznom roku 2019. godine kao kapitalno pojačanje, posle odličnih igara u BATE Borisovu, ali i problema sa povredom ligamenata kolena. Na početku nije pružao ubedljive partije. Javnost je očekivala više, mada je Milunović bio bitan šraf Milojevićevog drugog ulaska u Ligu šampiona.

Do oktobra prošle godine delovalo je da će se Nemanja Milunović i Crvena zvezda razići posle isteka aktuelnog ugovora (jun 2021. godine), ali rođeni Čačanin igra jednu od najboljih sezona u karijeri. Ako ne i najbolju. Veliki uzlet forme demonstrirao je u mečevima Lige Evrope, posebno u duelima u kojima je Crvena zvezda igrala sa trojicom štopera. Dao je gol vredan evropskog proleća u Gentu, ukupno četiri puta pogađao mređu rivala na 27 utakmica.

Prema brojnim statističkim parametrima Milunović je bio najbolji štoper preliminarne faze Lige Evrope, uzimajući u obzir broj uspešnih startova i dobijenih duela. Dobio je sigurnost do te mere da je počeo da pokazuje ono što su godinama drugi pričali o njemu – da je tehnički jedan od najboljih štopera sa srpskim pasošem. Na Marakani su ga prozvali i profesorom odbrane.

Uskoro će Nemanja Milunović proslaviti 32. rođendan, a novi ugovor sa Crvenom zvezdom trebalo bi da potpiše na još dve godine. I da ozbiljnu igračku karijeru završi u Ljutice Bogdana.

U poslednjoj godini starog ugovora Nemanja Milunović kao Zvezdin profesionalac zarađuje 420.000 evra. Verovatno će približno dobiti i po slovu novog dogovora. Jasno je da Dejan Stanković u Nemanji Milunoviću vidi lidera defanzive kada je reč o novim evropskim kvalifikacijama i pokušaju da se domogne Lige šampiona. Ostanak Milunovića i gotovo izvesni dolazak Dragovića, dovešće do toga da crveno-beli imaju petoricu štopera na početku priprema za narednu sezonu. Tu su još Degenek, Pankov i mladi Strahinja Eraković. Prethodnih prelaznih rokova mnogo se pričalo o potencijalnom odlasku reprezentativca Australije, ali od toga nije bilo ništa. Možda i na sreću Crvene zvezde, pošto je i Degenek u ovoj sezoni bio prilično konstantan.


tagovi

Nemanja MilunovićDejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara