Dejan Stanković i tim za Šerif (©Star Sport)
Dejan Stanković i tim za Šerif (©Star Sport)

ZVEZDA – TIM ZA ŠERIF: Velika dilema u vezi, potpuni povratak Degeneka

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.08.21. | 20:28

Samo jedna nepoznanica u startnoj postavi crveno-belih za revanš u Tiraspolju

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Tiraspolja)

Do početka utakmice ostao je još samo jedan nepotpun dan, ali Dejan Stanković nije u potpunosti razrešio dilemu zamene pocrvenelog Gelora Kange u revanš meču trećeg kola kvaifikacija sa Šerifom u Tiraspolju (utorak, 19.00 TV Arena Sport).

Izabrane vesti

Utorak, 19.00: (3,70) Šerif Tiraspolj (3,40) Crvena zvezda (2,05)

Nijedna od alternativa u ovom trenutku nije u idealnoj situaciji. Nenad Krstičić je stigao na kraj priprema u Austriji i još uvek nije dostigao željeni ritam, neophodan da bi izostanak Gabonca učinio potpuno neprimetnim, pa bi Stanković mogao da se odluči na treću opciuju, kao tandem sa Sekuom Sanogom.

Krstičić nije u ritmu, ali nisu ni Veljko Nikolić, ni Njegoš Petrović. Nikolić je posle pauze zbog povrede zgloba zaigrao protiv Napretka, ali je to bilo daleko od onoga što je želeo u ovom trenutku da vidi Dejan Stanković. Njegoš Petrović je bio potpuno van konkurencije u dosadašnjem toku sezone, ali nije loše delovao protiv Kruševljana, gde je pretio opasnim udarcima iz drugog plana. Možda bi opciju, kao iznenađenje za protivnika, mogao da predstavlja Slavoljub Srnić, koji se u sličnoj ulozi našao i prošle sezone u Milanu.

Čini se da je povratak Miloša Degeneka u poslednju liniju tima postao definitivan, pa će iskusni defanzivac i u revanšu protiv Šerifa u startnih 11. Degenek će ispred Milana Borjana igrati u tandemu sa neprikosnovenim Aleksandrom Dragovićem, dok će mesto kraj desne aut linije zauzeti Milan Gajić, koji će dobiti prednost u odnosu na Marka Gobeljića. Sa suprotne strane će neprikosnoveni Milan Rodić.

Izmene u odnosu na prvi meč neće pretrpeti samo „napadačka“ četvorka. Aleksandar Katai će na levom boku blisko sarađivati sa Mirkom Ivanićem, dok će na desnoj strani, zadužen da privlači pažnju protivničke odbrane na sebe, biti Filipo Falko. Italijan nije bio na željenom nivou u prvoj utakmici, gde je napravio korak unazad u odnosu na kvalitet svojih prethodnih partija, pa je neophodno da sutra izgleda znatno bolje u Tiraspolju.

Lois Dioni je dobio vremena za predah u prethodnoj prvenstvenoj utakmici, pošto je osetio bol u primicačima, ali će sutra biti spreman da zaigra od starta meča. Francuz je vezao golove na dve evropske utakmice, ali još nije na željenom fizičkom nivou. Ukoliko je napravio blagi napredak u tom pogledu biće daleko veća opasnost za odbranu Šerifa nego u prvom meču.

ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Gajić, Degenek, Dragović, Rodić – Sanogo, Krstičić (Petrović) – Falko, Ivanić, Katai – Dioni.



tagovi

Dejan StankovićFK Crvena zvezdakvalifikacije za Ligu šampionaŠerifNenad KrstičićNjegoš PetrovićLois DioniMiloš Degenek

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara