Zvezda u Đenovi dobila konkurenciju za dovođenje levog beka

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.08.21. | 12:49

Italijani potvrdili pisanje MOZZART Sporta

Pre sedam dana je MOZZART Sport ekskluzivno otkrio da je mladi srpski reprezentativac Dimitrije Kamenović želja Crvene zvezde za poziciju levog beka. Sada i iz Italije stižu potvrde da je Zvezda zagrizla za fudbalera Lacija, ali i da ima konkurenciju u vidu tamošnjeg prvoligaša Đenove.

Podsetimo, Lacio je još zimus kaparisao Kamenovića i platio Čukaričkom obeštećenje od 3.000.000 evra. Ovog leta se Kamenović priključio Rimljanima ali je jasno da je još “zelen” za neku ozbiljnu ulogu kod Mauricija Sarija i da je pozajmica najrealnija opcija kako bi se mladi defanzivac u nekoj jačoj konkurenciji nametnuo Nebeskoplavima.

Izabrane vesti

On se uz Džonija, Adekanjea i Vavra nije našao na spisku licenciranih igrača Lacija za novu sezonu u Seriji A što je jasan signal da će promeniti klub u narednih desetak dana. Takođe, zauzima jedno od dva mesta za novajlije bez pasoša EU (drugo je popunio Felipe Anderson) a Lacio namerava da angažuje Filiupa Kostića, pa je i iz tog razloga Kamenović višak za ovu sezonu. I to je olakšavajuća okolnost za srpskog šampiona…

Zvezda već godinama ima hroničnu muku sa nedostatakom alternative Milanu Rodiću koji je morao da igra i povređen jer nije imao zamenu. Povremeno tu ulogu obavljaju desni bekovi Marko Gobeljić i Milan Gajić ali je očigledno da je neophodan klasičan levi bek. Pogotovo što nije isključena opcija da Rodić napusti klub u slučaju dobre ponude u finišu letnjeg prelaznog roka. Klub sa Marakane želi tri pojačanja do kraja pijace, a mete su krilo, špic i upravo levi bek.

Zato je Zvezda bacila oko na Kamenovića i raspituje se pod kojim uslovima bi mogla da ga dobije na pozajmicu ali sada je u igri i Đenova kojoj ga je Lacio prvo ponudio. Razumljiv je rezon Nebeskoplavih da igrača pozajme u italijanski klub kako bi se što pre adaptirao, naučio jezik i navikao na Seriju A.

Sa druge strane, Zvezda može da čeka. Prelazni rok u Italiji se završava 31. avgusta kao i u većini ozbiljnih fudbalskih zemalja. Sa druge strane, Srbija je zemlja u kojoj će letnji prelazni rok trajati najduže u Evropi. Čak do 17. septembra. Dakle, ako Lacio u narednih deset dana ne pozajmi Kamenovića nekom italijanskom klubu, rastu šanse da Crvena zvezda dobije mladog reprezentativca jer će Rimljanima biti potrebno da on negde igra. A Zvezda već ima obezbeđenu evropsku jesen i debelo je zakoračila u grupnu fazu Lige Evrope što bi bila dobra škola za Kamenovića u ozbiljnijoj konkurenciji.



tagovi

Dimitrije Kamenovićletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara