Zvezdin tim je projektovan za Evropu, krila žude za protivnikom koji će krenuti u napad

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.07.22. | 10:30

Ekipa Dejana Stankovića, sa ekstremno brzim krilima kao što su Osman Bukari, Stefan Mitrović i Ibrahim Mustafa, igrački nadarenom trojkom koju čine Kings Kangva, Mirko Ivanić i Aleksandar Katai, te brzopoteznim Aleksandrom Pešićem u napadu, stvarana je da zaigra ozbiljan tranzicioni fudbal protiv kvalitetnih timova na evrosceni. Stoga se veruje da bi pravu sliku o svom kvalitetu trebalo prezentuje tek u završnici kvalifikacija

Crvena zvezda je ovog leta ozbiljno dobila na brzini, kako individualno, tako i kada je u pitanju protok lopte kroz linije tima, mada je optiši utisak da ekipa Dejana Stankovića još nije imala prostora da to u potpunosti demonstrira u na startu Mozzart Bet Superlige. Bez obzira na na izuzetnu efikasnost i maksimalan broj osvojenih bodova, deluje da srpski šampion u rezervi drži još dosta eksplozivnosti, pre svega kada su u pitanju igrači na krilnim pozicijama. Ti bočni igrači su pomalo zarobljeni od strane protivnika u domaćem prvenstvu i čini se da im nedostaje prostora da bi iskazali svu svoje mogućnosti. Taj prostor će dobiti u samoj završnici evropskih kvalifikacija, a potom i u grupnoj fazi.

Jednostavno, ova ekipa Dejana Stankovića, sa ekstremno brzim krilima kao što su Osman Bukari, Stefan Mitrović i Ibrahim Mustafa, igrački nadarenom trojkom koju čine Kings Kangva, Mirko Ivanić i Aleksandar Katai, te brzopoteznim Aleksandrom Pešićem u napadu, stvarana je da zaigra ozbiljan tranzicioni fudbal protiv kvalitetnih timova u Evropi. Stoga se može doći do zaključka da ovaj Stankovićev tim silno žudi za tim da ga neko ozbiljno napadne, kako bi onda bio u mogućnosti da ga surovo kazni iz kontranapada. Nešto slično kao što je radila u sezoni 2017/2018. sa Nemanjom Radonjićem u timu, s tim što deluje da sada ima još više opasnih aduta u svojim redovima.

Izabrane vesti

(1,20) CRVENA ZVEZDA (6,50) PJUNIK (15,00)

U prva četiri kola Mozzart Bet Superlige Crvena zvezda je sve mečeve rešavala na individualan kvalitet i širinu klupe koja Stankoviću donosi mogućnost da transformiše igru i osveži ekipu, koja potom samelje protivnika u završnici, baš kao što je bio slučaj sa Radnikom u petak. Ipak, baš protiv Surduličana je bilo vidljivo koliko igraču kao što je Stefan Mitrović nedostaje prostora da bi njegova brzina i egzekucija došli do izražaja. Mladi fudbaler nije dominantan i snalažljiv u polju kao Kangva, Katai i Ivanić, koji su u stanju da pronađu alternativan prolaz do protivničkog gola, već mu je potrebno da se rival malo otvori, posle čega bi usledio ekspresan odgovor Zvezdinog krila.

Crveno-beli su protiv Radnika dominirali od prvog do poslednjeg minuta, ali su tek posle drugog gola, onog koji je efktno postigao Kangva u 64. minutu, dobili mogućnost da upravo preko krila dovrše čitav posao. Stanković je te trenutke dobro predosetio, pa je potom ubacio Bukarija, a kasnije i Mustafu da kopletira čitav posao.

Srpski šampion pred sobom ima dvomeč sa Pjunikom koji možda neće biti najvažniji ovog leta, jer bi samo tri nedelje kasnije moglo da se odlučuje i o plasmanu u grupnu fazu Lige šampiona, ali bi svakako mogao da odredi dalji tok sezone s obzirom da obezbeđuje učešće u Ligi Evrope. Ipak, Crvena zvezda će rezultat u prvom meču protiv jermenskog šampiona najverovatnije morati da potraži na sličan način kao i na dosadašnjim mečevima u Mozzart Bet Superlig, s obzirom da posle svega viđenog u Pjunikovoj igri protiv Didelanža, ali i u jučerašnjem porazu od Ararata na startu prvenstvene trke, treba očekivati zatvorenu igru ekipe Egišea Melikjana na stadionu Rajko Mitić.

Jermenski tim je u revanšu u Luksembrugu sačekao i potom upravo iz tranzicije kaznio odbranu Didelanža, tako da Zvezda mora da bude oprezna na svojoj polovini, ali ne previše. Sa druge strane, kvalitet je u ogromnoj meri na strani srpskog šampiona, pa bi Stankovićev tim ogroman deo posla mogao da reši već 3. avgusta (20.45) na stadionu Rajko Mitić.


Zvezdina krila će morati da pričekaju otvaranje protivnika u ovom dvomeču ili da se strpe do plej-ofa, kada će izvesno dobiti šansu da dejstvuju na željeni način. Srpski šampion se definitivno kvalitativno nadogradio ovog leta, pa ima mogućnost da na igra na različite načine i prilagođava se potrebama na terenu, a to je većini protivnika donosi nerešive probleme. Ostaje da se sve to potvrdi i na evrosceni u narednim nedeljama.


tagovi

Dejan StankovićOsman BukariStefan MitrovićIbrahim MustafaKings KangvaMirko IvanićAleksandar KataiAleksandar Pešić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara