Stankovć, Terzić i Mrkela (©Star Sport)
Stankovć, Terzić i Mrkela (©Star Sport)

Zvezdini prioriteti za zimu: Štoper, zadnji vezni i levi bek

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.11.20. | 05:54

Crveno-beli kuju planove za predstojeći prelazni rok

Borba za evropsko proleće je u punom jeku, na stadionu Rajko Mitić su posle osvojenih šest bodova u prva tri kola Lige Evrope otvoreno poručili da Crvenu zvezdu vide u 1/16 finala drugog po kvalitetu klupskog takmičenja na Starom kontinentu, ali je i više nego jasno da ova ekipa Dejana Stankovića ima nedostatke koji se moraju otkloniti već tokom zime.

Zimski prelazni rok je proteklih godina služio crveno-belima da polako krenu sa formiranjem ekipe za narednu sezonu, a na sličan način će se razmišljati i ovoga puta, iako bi plasman u nokaut fazu Lige Evope mogao na određeni način da izmeni način delovanja na tržištu. U sportskom sektoru Crvene zvezde su jasno označili tri goruće pozicije na kojima je neophodno napraviti dodatni kvalitet, a to su mesta zadnjeg veznog igrača, štopera i levog beka.

Izabrane vesti

Seku Sanogo je izuzetno važan šraf u sistemu igre Dejana Stankovića, ali njemu pozajmica iz Al Itihada ističe 31. decembra i još uvek nije poznato da li će srpski šampion biti u mogućnosti da razgovara o produžetku saradnje. Ali, čak i da ostane Sanogo više je nego jasno da je crveno-belima neophodna još jača konkurenicija na ovom mestu u timu. Njegoš Petrović je tokom jeseni bio u prilično nestabilnoj formi i u ovom trenutku ne deluje spremno da zaigra nešto važniju ulogu u Zvezdinom timu. Na Marakani planiraju da iz Grafičara "povuku" Ričarda Odadu. Mladi vezista iz Kenije je u Zvezdinoj filijali napravio dodatni iskorak u razvoju, reč je o vrlo interesantnom igraču koji nagoveštava ogroman potencijal, pa bi Stanković tokom zime mogao da isproba njegove trenutne mogućnosti. U svakom slučaju, radiće se na dovođenju još jednog kvalitetnog igrača na tom mestu u timu, kako se više ne bi dolazilo u situaciju da ekipa i igra koju forsira mladi strateg u tolikoj meri zavisi od jednog igrača.

Dejan Stanković je još tokom leta insistirao na dovođenju štopera kalibra defanzivca Arisa Lindzija Rouza, koji ima iskustvo i mogućnost da kvalitetno iznosi loptu i započinje taj prvi pas u organzaciji igre. Crveno-beli će na zimu pokušati da dovedu još kvalitetnijeg igrača od reprezentativca Mauricijusa, a kako saznaje MOZZART Sport opcija je jedan ifudbaler koji trenutno nastupa u ukrajinskom prvenstvu. Vodeće ljude s Marakane dodatno ubrzava činjenica da je u poslednju godinu ugovora zagazio iskusni Nemanja Milunović, pa se već sada mora raditi na njegovoj alternativi u timu i dovođenju igrača koji će biti jedan od lidera ekipe svojim kvalitetom i autoritetom.

Milan Rodić tokom čitave jeseni kuburi sa hroničnom povredom primicača, a pred meč sa Gentom doživeo je i povredu zadnje lože, pa Dejan Stanković u meču sa Belgijancima nije želeo da rizikuje da ga izgubi na duže vreme. Rodić je ove jeseni igrao i pod injekcijama, pa je više nego jasno da je dovođenje još jednog kvalitetnog levog beka jedan od prioriteta sportskog sektora tokom zime. Na Marakani vlada mišljenje da ponuda u domaćem prvenstvu na toj poziciji u timu nije adekvatna, iako su pod radarom mladi reprezentativac iz Vojvodine Mladen Devetak i odlični asistent iz Javora Marko Jevremović, te talentovani Nenad Perović iz lučanske Mladosti. Ipak, u ovom trenutku je realnije da srpski šampion pojačanje na ovoj poziciji ponovo potražiti u inostranstu. To je učinjeno i na leto 2019. godine kada je doveden Žander, ali se Brazilac ispostavio kao promašaj. Dovođenje levog beka neće biti nimalo lagan zadatak za sportski sektor crveno-belih s obzirom da je i na evropskom tržištu već duže vreme pisutan deficit kvalitetnih i dostupnih igrača na na ovom mestu u timu.



tagovi

Dejan StankovićZvezdan TerzićMitar Mrkela

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara