(MN press)
(MN press)

Akcionari Evrolige hoće da izbace Ruse, Zenit dozvolio strancima da odu

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.02.22. | 14:48

Sastanak vlasnika evropskog takmičenja počinje u 15 časova

U 15 časova po srednjeevropskom vremenu počeće sastanak akcionara Evrolige (11 klubova) na kome je prvobitno trebalo da se raspravlja o izmeštanju završnog turnira iz Berlina (u Beograd), zbog zdravstvenih ograničenja u glavnom gradu Nemačke. Ali, prema svemu sudeći ta tema neće biti glavna, već akutelna bezbednosna situacija u Ukrajini, pa samim tim i ostanak Rusa u ovosezonskom takmičenju.

Nije tajna da većina timova iz Evropske Unije odbija da igra sa ruskim klubovima. U tome je najglasniji Žalgiris čija je uprava još pre nekoliko dana rekla da neće igrati sa CSKA, Zenitom i Uniksom čak i po cenu izbacivanja iz takmičenja.

Izabrane vesti

U međuvremenu su internacionalni igrači počeli da napuštaju rusku trojku, dok je Zenit, prema pisanju grčkog SDNA, dozvolio svakom svom članu ekipe i stručnog štaba da napusti klub (dok se situacija ne stabilizuje).

Zatim je usledilo pismo pomenutih klubova iz najveće zemlje na svetu u kome su obavestili Evroligu da "da ne mogu da izmire obaveze u Evroligi, jer ne znaju na koga mogu da računaju i da li će imati tim".

Zbog toga su od takmičenja zartražili da njihove mečeve odlože za mesec dana.

Takođe, pominje se mogućnost da se svi timovi, uključujući i Liokomotivu koja igra u Evrokupu (pod kapom Evrolige), na određeno vreme, presele u Beograd. Ipak, pitanje je da li je i koliko to izvodljivo iz nekoliko razloga. Prvi, da li će ostali timovi slediti uputstva svojih državnih organa da ne igraju sa ruskim timovima. Onda s kojim bi igračkim kadrom izašli na teren Rusi. I treća je logistika. Odnosno kako bi posle zatvaranja vazušnog prostora Evropske Unije za ruske avione, njihovi timovi stigli u Beograd. Možda bi mogli jedino "okolnim" putem preko Azije, ali pod uslovom da nemaju obaveze u VTB ligi, iz koje je, podsećanja radi istupio estonski Kalev.


tagovi

EvroligaKK ZenitUniksKK CSKA Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara