Aron Vajt (©MN Press)
Aron Vajt (©MN Press)

Aron Vajt blizu potpisa sa Crvenom zvezdom

Vreme čitanja: 1min | uto. 29.06.21. | 15:33

Krilni centar bi trebalo da pojača konkurenciju Luki Mitroviću

Treće pojačanje Crvene zvezde za sezonu 2021/22 mogao bi da postane Aron Vajt.

20.15: (1,85) Dominikanska Republika (hendikep 24,5) Srbija (1,85)

Izabrane vesti

Prema nezvaničnim informacijama Mozzart Sporta, američki krilni centar jeste među željama Dejana Radonjića, ali ugovor još nije potpisan. Stvari bi mogle uskoro da se promene.

Vajt iza sebe ima bogato evropsko iskustvo, pa i u Evroligi pošto je tokom poslednjih šest godina nastupao za Bon, Zenit, Žalgiris, milansku Olimpiju, Tenerife i atinske Zelene.

Utihnulo je sve na Malom Kalemegdanu posle aktivirane transfer bombe u vidu potpisa Nikole Ivanovića, te povratka Luke Mitrovića u kratkom vremenskom roku. Posle desetak dana tišine, Crvena zvezda polako sprema teren za dolazak zanimljivog pojačanja – 29-godišnjeg atlete koji se najviše oslanja na skok igru u oba reketa.

Posle slabe godine u Olimpiji Vajt je otišao u Atinu kako bi oživeo karijeru i odigrao je solidnu sezonu za PAO. Na 33 utakmice igrao je prosečno sedamnaest i po minuta uz učinak od 7,3 poena, četiri skoka i jednu asistenciju. Trojke je šutirao blizu 37 odsto, što mu je drugi najbolji učinak u evropskim takmičenjima posle takmičarske 2017/18 u Žalgirisu kada je igrao Fajnal for u Beogradu. Ta mu se sezona uzima kao najbolja u dosadašnjoj karijeri.



tagovi

KK Crvena zvezdaEron VajtEvroliga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara