Aleksa Avramović i Jago (©Star Sport)
Aleksa Avramović i Jago (©Star Sport)

Avramović: Rutinski smo dobili, možemo da nadigramo svakog u Evropi kad smo skroz fokusirani

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.10.23. | 23:14

“Nisam se čuo sa Lesorom sada, ali jesam posle pobede sad u Evroligi, kada je postao MVP. Pošto je sujeveran rekao mi je da sada moramo svaki dan da se čujemo pred svaku utakmicu. Nagrabusio sam (smeh). Mi smo porodica, stalno se čujem sa svim igračima, imamo pravi tim i hemiju unutar svlačionice, tako je bilo prošle i sada je tako. Baš mi je čast što sam ovde“

Kada je rešio evroligaški večiti derbi u četvrtak, Aleksa Avramović je u razgovoru sa novinarima kasnije istakao da je okršaj sa Crvenom zvezdom u Jadranskoj ligi još i važniji.

Ostao je pri onom što je rekao.

Izabrane vesti

“Mnogo bitniji“, odmah je poručio Avramović koji je i večeras bio jedan od heroja pobede crno-belih. “Velika pobeda, vratili smo se sa na pravi kolosek u Evroligi i sada ABA ligi. Na najteži mogući način smo se vratili, da smo mogli da biramo, sigurno bismo drugačije birali. Derbi nosi posebnu draž, kontrolisali smo utakmicu sve vreme, prišla je Zvezda na šest razlike, posle toga smo imali pametne rezone u napadu, gde smo spuštali lopte na Kaminskog gde je pametno koristio situacije i uvodio protivnika u problem sa faulovima. Posle toga odigrali smo dobre odbrane i rutinski dobili utakmicu, sve vreme je bilo desetak razlike“,

Uspeli ste odigrate dobro bez kapitena Kevina Pantera?

“Bilo nam je teško bez Mateuša i Kevina, koga god da nema moramo da pronađemo dodatnu motivaciju, da povučemo i to je bio danas Frenk, Danilo, Jare, Trifa, Zek je pogodio veoma bitan šut“.

I ti...

“Imao sam dobrih i loših stvari, ali sam igrao dobro na kraju“.

Imao si na kraju zanimljivu razmenu sa Nedovićem?

“To su sve neke interne stvari, nije to ništa specijalno“.

Doužer i Kaminski se sve bolje uklapaju...

“To su igrači sa NBA iskustvom, znamo svi ko su. Period adaptacije ponekad može da traje i po šest meseci. Oni su došli iz NBA, iz svojih porodica, iz svoje zemlje u inostranstvo. Oni su strašni igrači, svaka im čast, tek će nam pomoći... Uklopili su se već sada dobro. Bitno je da imamo dobre ljude“.

Koliko je bilo teže igrati večeras posle utakmice u četvrtak?

“Nema tu teže ili lakše. Spreman si, izađeš i igraš, dobiješ-izgubiš, ideš kući, dajemo maksimum i to nam je najvažnije. Imamo uvek šansu da pobedimo svako ako su nam glave podešene na pravi nivo odbrane. Imamo talenat da se nadigravamo sa svakim, svakog možemo da pobedimo“.

Da li si se čuo sa Lesorom, pošto su i oni pobedili Olimpijakos u grčkom derbiju?

“Nisam se čuo danas, ali jesam posle pobede sad u Evroligi, kada je postao MVP. Pošto je sujeveran rekao mi je da sada moramo svaki dan da se čujemo pred svaku utakmicu. Nagrabusio sam (smeh). Mi smo porodica, stalno se čujem sa svim igračima, imamo pravi tim i hemiju unutar svlačionice, tako je bilo prošle i sada je tako. Baš mi je čast što sam ovde“.

Sledeći meč crno-beli igraju u petak, kada gostuju Baskoniji od 20.30.



tagovi

Aleksa AvramovićKK PartizanPartizan Mozzart BetABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara