Bogdan Bogdanović (©AFP)
Bogdan Bogdanović (©AFP)

Bogdanov takmičarski mentalitet: Ništa me ne čini srećnim kao pobede, znam zašto sam ovde i šta hoću od karijere

Vreme čitanja: 3min | pon. 10.05.21. | 21:15

“Videćemo koji je naš limit, ali imam osećaj da možemo da napravimo pometnju i iznenadimo mnoge. Imamo tim prepun samopouzdanja i isti moramo da zadržimo u plej-ofu“

Ostavio je Bogdan Bogdanović iza sebe najbolji mesec u karijeri ovenčan sa bezmalo 22 poena u proseku na 48,5 odsto za tri poena uz 4,4 pogotka, a ništa lošiji nije ni u maju gde je poritv Portlanda i Indijane ubacio 25, odnosno 28 poena.

Utisak je da se Bogdanovićeva karijera okrenula nabolje otkako je napustio Sakramento letos i s Atlantom potpisao ugovor vredan 72.000.000 dolara za četiri godine. Nije krenulo baš najbolje, ali otkako se oporavio od povrede kolena Bogdanović igra najbolju košarku života.

Izabrane vesti

“Igram više minuta, imam veću ulogu i to su dva elementa koji mi daju veću šansu. Iskreno, trudim se da uvek igram najbolje što znam, za tim. Nisam neko ko misli samo o sebi“, priča Bogdanović za grčki SDNA.

01.30: (1,35) Atlanta (14,0) Vašington (3,70)

Atlanta se trenutno nalazi na petom mestu Istoka i skoru 37-31, uz samo pobedu manje od četvrtoplasiranih Njujork Niksa. Veliku ulogu u Atlantinom usponu na tabeli ima upravo Bogdanović, koji se savršeno uklopio u tim sastavljen tokom prelaza između dve sezone.

“Znam zašto sam ovde i znam šta želim od svoje karijere. Za mene su pobede nešto što me čini srećnijim više od bilo čega. S ulogom koju imam i slobodom koju sam dobio mogu više da doprinesem pobedama što je odličan osećaj. Imam utisak da je ovo možda i najvažniji period razvoja moje karijere“.

Velike zasluge za Bogdanovićev uspon ima i trener Nejt Mekmilan. I dalje s prefiksom “vršilac dužnosti“, čovek koji je odmenio Lojda Pirsa napravio je odličan posao, a pre svega je najboljem srpskom šuteru omogućio da oslobodi pun potencijal.

“Videćemo koji je naš limit, ali imam osećaj da možemo da napravimo pometnju i iznenadimo mnoge. Imamo tim prepun samopouzdanja i isti moramo da zadržimo u plej-ofu“, kaže Bogdanović i nastavlja:

“Ove godine imam više iskustva kada se napadaju pobede kod kuće i na strani, ali i sa utakmicama visokog intenziteta kada se igra dan za danom. To nam svima mnogo pomaže, jer se već sada osećamo kao da igramo plej-of i to nas čini motivisanim“.

Mnogi se pitaju koji su limiti Hoksa ove sezone, ali je izvesno da ćemo ih gledati makar u prvoj rundi plej-ofa.

“Iskreno, ne bih još pričao o plej-ofu. Imamo utakmice koje su nam jako važne u ligaškom delu, a onda je tu i plej-in turnir od koga će mnogo toga da zavisi“.

Bogdanović je na kraju govorio i o raspletu četvrtfinala Evrolige i tome šta očekuje na Fajnal foru u Kelnu krajem meseca.

“Fenerbahče je prošao kroz tešku sezonu. Igrali su dobro u određenom trenutku sezone. Pogledao sam i utakmice preostale tri četvrtfinalne serije. Bajern je bio nadomak iznenađenja protiv Olimpije. Da su dobili prvu utakmicu, verujem da bi završili sve u četiri meča. Efes je mogao da pobedi Real s 3-0, ali je na kraju bilo 2-2. Barselona i Zenit su igrali dobru košarku i lepo je videti Paua Gasola ponovo u dresu Barse“, kaže srpski as i dodaje:

“CSKA je učinila da četvrtfinale izgleda tako lako, iako je jako teško dobiti Fenerbahče 3-0 u seriji. CSKA ima veliko iskustvo na F4, verujem da oni imaju prvu reč na završnom turniru“.



tagovi

Bogdan BogdanovićNBA ligaAtlanta Hoks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara