Vasa Micić (©Reuters)
Vasa Micić (©Reuters)

Bomba iz Turske: Fenerbahče zvao Vasu Micića!

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.06.21. | 21:41

Da li je to na pomolu jedan od najvećih transfera u evropskoj košarci

Ljuti su rivali na parketu Anadolu Efes i Fenerbahče, a još ljući bi mogli da postanu ukoliko se obistini vest turskog novinara Gokana Turea.

Po njegovim informacijama, direktor Fenerbahčea sastao se sa menadžerom Miškom Ražnatovićem i izneo mu ponudu za transfer najboljeg Efesovog igrača, ali i Evrolige, Vasilija Micića.

Izabrane vesti

Pre samo nekoliko dana u međusobnom duelu ovih klubova srpski reprezentativac novom sjajnom partijom predvodio je svoj tim do 3:0 u finalu turskog prvenstva i 15. titule. Fener ih ima devet, pa u angažovanju Micića vidi rešenje kako da se približi velikom rivalu po broju trofeja.

Hoće li to uspeti, u mnogome će zavisiti od odluke sjajnog plejmejkera da li će se otisnuti put Sjedinjenih Američkih Država i oprobati u NBA ligi. Dani neizvesnosti su pred 27-godišnjim Kraljevčaninom, koji je u minuloj sezoni impresionirao Evropu svojim partijama. Otud i duplo MVP priznanje u Evroligi (za ligaški deo i za Fajnal-for).

Posle sjajne sezone svesni su izgleda u Efesu da će teško uspeti da zadrže Micića, o čemu je pričao generalni menadžer Alper Jilmaz. Samo što on očekuje odlazak u NBA, a ne u redove gradskog rivala.

Ako odluči da ide "preko bare", o Vasinoj sudbini odlučivaće Oklahoma Siti, koja je decembra 2020. godine preuzela prava na srpskog reprezentativca od Filadelfije, a koja ga je draftovala kao 52. pika 2014. godine. Navodno je za trampu sada zainteresovan Čikago.

Teško je predvideti gde će sjajni košarkaš nastaviti karijeru, ali jedno je sigurno - mnogo je zainteresovanih.

Član Anadolu Efesa Vasilije Micić je postao 2018. godine, a prethodno je igrao za Žalgiris, Tofaš, Crvenu zvezdu, Bajern Minhen i Megu.


tagovi

Vasilije MicićFenerbahčeMiško RažnatovićŽarko Čabarkapa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara