Foto: Fiba Basketball
Foto: Fiba Basketball

Brutalni Jović pokazao put, Orlići sleteli u četvrtfinale Svetskog prvenstva

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.07.21. | 12:49

Talentovani košarkaš završio je meč sa 28 poena

Dosta uspona, padova, oscilacija, ali najvažnije na kraju je da je Srbija - pobedila! I da ide u četvrtfinale Svetskog prvenstva za igrače do 19 godina koje se održava u Letoniji. Orlići su u zanimljivom meču na kraju izašli kao pobednici u meču protiv Japana rezultatom 89:86.

Postoji prostor za napredak, na to je mladim momcima ukazivao selektor Zoran Lukić, ali već sada mogu da budu zadovoljni učinjenima na smotri najboljih mladih košarkaša na svetu.

Izabrane vesti

Srbija je na ovaj način stigla do četvrtfinala Svetskog šampionata gde će igrati protiv boljeg iz duela Argentina - Turska. U poslednji minut se ušlo sa dva poena prednosti Srbije, a onda je Nikola Jović ubacio trojku kojom je nagovestio trijumf. Japan je na 18 sekundi prišao na samo poen zaostatka, ali je onda Todorović sa penala rešio meč.

Jović odigrao je jako dobro, posebno kada se utakmica lomila. Doneo je poene i spolja i ispod koša. Jović je završio meč sa čak 28 poena, sedam skokova i šest asistencija, Mihailo Mušikić je dodao 17, Škobalj 14, a Mihailo Petrović 11. Za Japance je Ibu Jamazaki ubacio 23 poena.

Orlići su bolje počeli meč, sa dosta samopouzdanja stigli do 10 poena prednosti, da bi do poluvremena bilo samo jedan razlike za srpski nacionalni tim. Početak treće deonice opet je pripao izabranicima Zorana Lukića, pa je selektor Japana morao da traži taj-aut početkom drugog poluvremena kako bi zaustavio pad svog tima.

Udarna trojka koja je nosila našu reprezentaciju u tom delu meča bili su Filip Škobalj, Nikola Jović i Mihailo Mušikić. Najveći otpor pružao je Brus Kano.

Mihailo Petrović se dobro pokazao na poziciji plejmejkera, a na talasu dobre energije Orlići su u trećoj deonici otišli na 11 poena prednosti. I kao da su se od tog momenta sledili, pa su dopustili Japancima nekoliko brzih kontri, lakih poena, stao je napad i protivnik je lako stigao do potpunog egala. Pomalo i neodgovornom igrom u tom periodu Srbija je dopustila Japanu da dođe do izjednačenja na šest minuta pre kraja. I to skoro sve na greške i brze napade.

Poznato je da je Srbija najbolja kada je najvažnije. I to se ponovo pokazalo. Ova utakmica ide na Jovićev račun, odigrao je majstorski.


tagovi

Nikola Jović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara