Zoran Nikolić (©ABA LIGA – Budućnost)
Zoran Nikolić (©ABA LIGA – Budućnost)

Budućnost ponovo šampion Crne Gore, posle sedam godina finale rešeno u tri meča

Vreme čitanja: 1min | pon. 14.06.21. | 23:44

Plavi se okitili još jednim peharom

Košarkaši Budućnosti šampioni su Crne Gore za takmičarsku 2020/21! Plavi su i u trećoj utakmici finala nadigrali Mornar uz rezultat 94:70, pa je prvi put posle sedam godina i serije sa Zetom finale rešeno u tri utakmice.

Budućnosti je ovo 34. trofej u klupskoj istoriji, a pobedi je kumovao Zoran Nikolić sa 19 poena i 13 skokova, odnosno Nikola Ivanović sa 19 poena i osam asistencija. Danilo Nikolić je ubacio 14, Petar Popović 11, Luka Mitrović 10, Suad Šehović devet poena...

Izabrane vesti

Mornar nije mogao ni da pruži više od ovoga s obzirom da je u Podgoricu stigao oslabljen, a u odnosu na onaj susret iz finiša Jadranske lige kada je Crvena zvezda opet uzela prvo mesto na tabeli bilo je svega osam igrača. Budućnost je susret rešila u trećoj deonici kada je serijom 17:3 stigla do maksimalnih +25 (64:39). I dotad su igrači Dejana Milojevića diktirali tempom, samo su u nastavku rešili sve nedoumice. Ako ih je uopšte i bilo.

Kod Mornara najefikasniji bio je Aleksandar Lazić sa 22 poena i 11 skokova, a pratili su ga Balša Živanović sa 16, odnosno Nemanja Gordić s 12 i Marko Jeremić s 11 poena.

Ovo je bio deseti susret dva najveća crnogorska kluba. Budućnost je ostvarila sedmu pobedu, šestu uzastopnu.



tagovi

Budućnost PodgoricaMornar BarDejan MilojevićZoran NikolićNikola IvanovićNemanja GordićLuka MitrovićAleksandar LazićPrvenstvo Crne Gore

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara