Foto: ABA liga
Foto: ABA liga

Budućnost sa više goriva od Cedevite, Plavi sve bliži pol-poziciji

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.04.21. | 19:49

Tim Dejana Milojevića slavio sa 89:75

Budućnost ima priliku da osvoji prvo mesto na kraju ligaškog dela ABA lige i tim Dejana Milojevića ide ka tome. Ni velika prepreka u vidu Cedevita Olimpije nije pokolebala Plave koji su ponovo nadigrali Zmajčeke u Morači i napravili veliki korak ka značajnom cilju - 89:75. Ali, i dalje to ništa nije sigurno. Pogotovo u ovako ludoj završnici ABA lige.

Kako je utakmica dolazila kraju, tako je Budućnost dizala nivo košarke. Pogodili su šuteve Plavi kao kada je Nikolić ubacio trojku, dok je sa druge strane Cedevita bivala sve jalovija i to ju je koštalo poraza. Cedevita je dala samo dva poena za prvih pet minuta poslednje deonice, zato je razlika lako otišla na preko 10 poena. Sa druge strane, Cedeviti je ovo peti poraz i otežala je sebi posao u borbi za plej-of.

Izabrane vesti

Po rezultatu deluje da je Budućnost lako slavila, ali sve do poslednje deonice bila je to egal utakmica.

Najefikasniji u pobedi Budućnosti bili su Kobs sa 24, Edžim sa 17, Nikolić sa 14 i Nikola Ivanović sa 11 poena. Jaka Blažič je dao 26 poena za Cedevitu, ali nije mogao sam.

Meč se kretao tako da je Budućnost na krilima fantastičnog Melvina Edžima otvorila utakmicu prednošću (Edžim dao 15 poena na startu utakmice), ali je posle toga Cedevita uspela da se preko Jake Blažiča prvo vrati u igru, pa onda i povede.

Kako Budućnost nije uspela da se održi u prednosti, tako i Cedevita nije zadržala nivo, pa je Budućnost opet pred kraj treće deonice imala inicijativu.

Navikli su Budućnost i Cedevita da igraju jedni protiv drugih ove sezone, pa su sigurno razvili i dozu rivalstva. Pošto se radi o dve ekipe koje napadaju vrh tabele, važi konstatacija da je u pitanju derbi.

A, kada su derbiji ABA lige u pitanju, uvek je uzbudljivo... Jako važna pobeda za Budućnost. Opet su Plavi dobili važnu utakmicu protiv Cedevite.



tagovi

Nikola IvanovićDejan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara