Amar Alibegović (Tviter @KKCedOL)
Amar Alibegović (Tviter @KKCedOL)

Cedevita Olimpija nastavlja da se pojačava

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.07.22. | 11:15

Amar Alibegović potpisao za slovenačkog šampiona

Cedevita Olimpija je od ekipa iz ABA lige poslednjih dana najaktivnija na tržištu igrača. Pošto su potpisali Jana Kosija, produžili ugovore sa Alenom Omićem i Edom Murićem, a raskinuli saradnju sa Dan Duščakom, Ljubljančani su angažovali Amara Alibegovića (27, 206cm).

Izabrane vesti

"Izuzetno sam srećan što sam se pridružio velikom klubu sa bogatom istorijom. Jedva čekam da stignem u Ljubljanu, počnem da treniram sa saigračima i zabeležim što više pobeda u svim takmičenjima", prenosi klupski sajt reči Amara čiji je otac Teoman bio član čuvene juniorske generacije SFRJ koja se okitila svetskim zlatom u Bormiju 1987. godine i najbolji strelac reprezentacije Slovenije u zvaničnim utakmicama.

Amar je prethodne dve sezone nosio dres bolonjskog Virtusa s kojim je osvojio italijansku titulu (2021), superkup (2021) i Evrokup (2022).

"Amar je veoma talentovan, pratimo ga duže vreme i srećni smo što smo uspeli da ga dovedemo. Ima iskustvo igranja u Evrokupu, a na kraju, ne i najmanje važno, sa Virtusom je prošle sezone osvojio taj pehar, pa će nam sigurno biti od velike pomoći u obe međunarodna takmičenja u kojima ćemo da učestvujemo. Raduje i činjenica što ima mnogo prostora za napredak u svim segmentima igre", kaže sportski direktor Ljubljančana Sani Bećirović.

Pošto je praktično celu mladost proveo u Italiji, gde je igrao u rimskoj Stela Azuri, Amar je studirao na Sent Džons univerzitetu gde mu je poslednje tri godine trener bio član prvog i po mnogima jedinog Drim tima - Kris Malin. Po diplomiranju se vratio u Italiju, potpisavši ugovor sa Virtsom, ali iz Rima. Zatim se dve godine kasnije preslio u Bolonju.

Prošle sezone je Alibegović imao prosek od 5,3 poena, 2,4 skoka i 0,6 asistencija u Evrokupu, a 8,5 poena i 4,0 skoka u u Seriji A.

Pisalo se već da bi Cedevita Olimpija trebalo da produži ugovor sa Zoranom Dragićem, dok je planirano da se Karlo Matković koji je nedavno bio 52. pik Nju Orelansa, vrati sa pozajmice iz Mege.


tagovi

Cedevita OlimpijaABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara