Nebojša Čović (©Star Sport)
Nebojša Čović (©Star Sport)

Čović: Kalinić imao ponudu Partizana; Nurkić ne bi mogao da igra za Zvezdu...

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.10.21. | 18:23

“Mi gledamo sebe i svoj interes. Nemam šta da gledam interes drugih, odakle ovima ili onima pare. Doći će se do svega toga, odakle kome pare. Što se tiče Crvene zvezde, mogu da vam kažem odakle nam novac, za druge ne mogu“

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović gostovao je u emisiji Sport Light kod kolege Igora Miklje i govorio o širokom spektru tema. Kako je premijera najnovije epizode u sredu u 23.15, svetlost dana ugledali su delovi razgovora koji najavljuju sve ono što će moći da se čuje.

Pre svega, o pričama da je Crvena zvezda državni projekat...

Izabrane vesti

“Treba izaći transparentno, da se uporedi ko je šta dobio i koliko. Dobili smo mi i od Grada i od države, ali dobijaju i drugi. Nikada nismo bili državni projekat, ni manje, ni više nego što su to drugi bili“, rekao je Čović za podkast Sport Light i dodao:

“Mi gledamo sebe i svoj interes. Nemam šta da gledam interes drugih, odakle ovima ili onima pare. Doći će se do svega toga, odakle kome pare. Što se tiče Crvene zvezde, mogu da vam kažem odakle nam novac, za druge ne mogu. Za Zvezdu mogu, ali neću, bar ne zasad“.

Pričao je Nebojša Čović i o kontaktu koje ima s navijačima Crvene zvezde...

“Dokle god sam u klubu imaću saradnju s navijačima, pričaćemo i čuću njihovo razmišljanje, kao i ostalih subjekata u sportu. Isto tako, moj zadatak biće da peglam odnose“.

Poručio je Čović i da Jusuf Nurkić nikada ne bi mogao da igra za Crvenu zvezdu.

“Ne, zato što je davao izjave koje su nedolične“.

O dolasku Nikole Kalinića prvi čovek Crvene zvezde otkrio je zanimljivu stvar...

“Kalinić je došao legitimno, kao i svaki drugi igrač. Imao je i druge ponude, između ostalog razgovarao je i sa Partizanom, ali i drugim klubovima“.

U kuloarima se pričalo čak da je generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić doveo Kalinića?

“To nema veze ni sa fudbalom, ni sa Terzićem“, jasan je Čović u razgovoru za podkast Sport Light.

O smeni Igora Kokoškova s mesta selektora Srbije...

”Igor Kokoškov nije imao dobre uslove, nisu mu obezbeđeni da može da radi. Sasvim je bilo očekivano da će u slučaju neuspeha biti promena, ali promene nisu mogle da budu samo na nivou trenera, već i Saveza. Kari zna da napravi sistem, da izabere dobre saradnike, da uvede disciplinu... On je autoritet za sve njih, pa čak i predsednika Saveza”, rekao je predsednik aktuelnog branioca triple krune i poručio:

“Neuspeh (reprezentacije) koji je evidentan ne može da se nakači samo na leđa Igora Kokoškova. Ako taj čovek nije imao saradnju ni sa predsednikom Saveza, a to se dešavalo i Saši Đorđeviću, ako mu nije obezbeđeno da može da radi... Mora da se stane ispred i iza tog čoveka, ako ste predsednik Saveza i bivši igrač, nemate pravo da upadate u svlačionicu, na treninge... To trenera vređa. Njihov posao je takav da moraju da imaju povišen stepen sujete“.


tagovi

KK Crvena zvezdaNebojša ČovićNikola KalinićKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara