Novi saigrači, Dejna Davidovac i Dalas Mur (MN press)
Novi saigrači, Dejna Davidovac i Dalas Mur (MN press)

Dalas Mur mesec dana u CSKA

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.08.22. | 10:17

Doskorašnji plejmejker Partizana potpisao kratkoročni ugovor sa moskovskim klubom, uz mogućnost da saradnja bude prdoužena do kraja sezone

Neposredno po završetku prošle sezone Dalas Mur je imao ponudu iz Kine, Međutim, doskorašnji plejmejker Partizana je odlučio da prolongira odgovor i na kraju je odlučio da se ipak naredne sezone ne vrati u najmnogoljudniju zemlju na svetu.

U međuvremenu se za Amerikanca zainteresovao CSKA. Moskovski gigant je na njegovu adresu poslao jednomesečni ugovor, uz mogućnost da saradnja bude nastavljena do kraja sezone. Mur je prihvatio te uslove, pa je postao saigrač srpskih reprezentativaca Nikole Milutinova i Dejana Davidovca koji se takođe ovog leta preselio iz Beograda u Moskvu.

Izabrane vesti

Sa Murom će se Moskovljanima narednih dana pridružiti i Andrej Desjatnikov koji je dobio nešto duži garantovani ugovor, do 1. decembra, pa ako zadovolji ostaće u CSKA do kraja sezone.

"Zbog povreda pojedinih momaka, kao i odsustva dvojice reprezentativaca Srbije, te teške situacije na transfer tržištu, našli smo se u situaciji kadrovske nestašice na pozicijama plejmejkera i centra. Poziv Dalasu i Andreju, igračima sa iskustvom igranja na visokom nivou, smatramo privremenom merom i nastavljamo da pratimo tržište. Istovremeno, nadamo se da će oba košarkaša sa potrebnom motivacijom provesti period u CSKA, uspeti da pokažu potencijal, postanu važan deo našeg tima i dokažu da ovde treba da ostanu dugo", rekao je trener CSKA Emil Rajković.

Iako će imati samo mesec dana da se dokaže i izbori se za jednogodišnji ugovor, Mur koji će se timu priključiti 4. septembra na pripremama u turskom Beleku ipak nije krio zadovoljstvo.

"Veoma sam srećan što sam deo tako prestižnog kluba, radujem se dolasku, upoznavanju novih trenera i saigrača", u nekoliko reči je pokušao Amerikanac da objasni šta mu znači igrački ostanak u Evropi, odnosno dolazak u CSKA, koji će zbog sankcija međunarodne zajednice u predstojećoj sezoni takmičarski učestvovati samo u VTB ligi, dok će biti lišen igranja u Evroligi s kojom će se sresti oči u oči u evropskim sudnicama, jer su obe strane odlučile da pravdu tim putem.


tagovi

Dalas MurDejan DavidovacNikola MilutinovKK PartizanVTB ligaKK CSKA Moskva

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara