Dalibor Ilić (©Star Sport)
Dalibor Ilić (©Star Sport)

Dalibor Ilić: Boravak u reprezentaciji i rad sa Pešićem kao vetar u leđa za dalji napredak

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.11.21. | 08:08

“Drago mi je što sam se našao i na spisku novog selektora. Što se tiče neke veće uloge – videćemo. Daću sve od sebe, sve što selektor bude tražio od mene da igram, samo da pomognem kako bismo ostvarili što bolji rezultat“, kaže mlada nada Igokee

Odlukom selektora Svetislava Pešića, Dalibora Ilića neće biti u protokolu ni za utakmicu protiv Belgije, ali to ne znači da je vreme provedeno sa reprezentacije za talentovanog krilnog košarkaša uzalud potrošeno. Naprotiv.

Jedan od najboljih igrača Igokee u ovoj sezoni stoji čvrsto na zemlji sa obe noge i strpljivo čeka svoju šansu da zaigra za Srbiju sa ozbiljnijom minutažom, a dok se to ne dogodi pokušava da iskoristi vreme kako bi upoznao novog šefa stručnog štaba i njegove taktičke zamisli za neke naredne megdane.

Izabrane vesti

“Kod prethodnog selektora sam bio na svim okupljanjima. Jeste da sam mlad, ali već imam nakupljeno iskustvo u reprezentaciji. Sada je novi selektor, treba svi da se naviknemo na njega, ali i on na nas. Upoznajemo se, nisam imao priliku dosad da sarađujem sa Pešićem, ali uvek sam tu da pomognem reprezentaciji“, rekao je Ilić za Mozzart Sport.

U Igokei si jedan od vodećih igrača, sa Svetislavom Pešićem si imao mogućnost da se upoznaš i sagledaš kakva mu je ideja, šta želi od svojih igrača?

“Drago mi je što sam se našao i na Pešićevom spisku. Što se tiče neke veće uloge – videćemo. Daću sve od sebe, sve što selektor bude tražio od mene da igram, samo da pomognem kako bismo ostvarili što bolji rezultat“.

U prošlim kvalifikacijama redovno si bio prisutan na reprezentativnim događajima, znaš i sam koliko je ovaj format bez najboljih igrača nezgodan, pogotovo kada se u iste ulazi sa novim trenerom i sistemom, a očekivanja su uvek najviša...

“Teško je, nema mnogo vremena, a dosta stvari treba da se uradi na polju taktike i podele uloga igračima. Nezgodno je, jer ovo nije situacija da se samo okupimo i igramo, već zaista mora da se vodi računa o mnogim detaljima, da se napravi sistem. Trudimo se svaki put da se u hodu upoznamo što bolje, dobra stvar u svemu je što se mi (igrači) dosta poznajemo međusobno iz ranijih reprezentativnih akcija, iz klubova. S te strane problema nema, svi sada želimo da se sa selektorom što bolje upoznamo i napravimo što bolju bazu za nastavak kvalifikacija“.

Kako stvari stoje – ovo bi mogla da bude sezona tvog velikog proboja na klupskom nivou. Igraš vrlo dobro u Igokei, trener Dragan Bajić ti je ukazao veliko poverenje...

“Mnogo mi to sve znači i drago mi je što se moj rad konačno vidi na terenu. Uprava kluba, trener i saigrači su tu za mene, veruju mi i daju mi veliku podršku. Svi su tu za mene i to je, da tako kažem, neka ideja Igokee, da kao igrač budem jedan od lidera. Nadam se samo da ću nastaviti da pružam dosadašnje igre, ali i da podignem nivo kako sezona bude odmicala“, jasan je Ilić i napominje:

“Boravak u reprezentaciji može samo da mi da dodatni vetar u leđa, što bi moglo da posluži da u nastavku sezone izgledam još bolje“.



tagovi

Kvalifikacije za Mundobasket 2023košarkaška reprezentacija SrbijeDalibor Ilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara