Foto: ABA liga
Foto: ABA liga

Deki Milojević dobio „svoju“ Megu, Budućnost ne posustaje

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.04.21. | 13:53

Mladi Jović ubacio 15 poena za goste

Vodio je Dejan Milojević Budućnost protiv „svoje“ Mege i uspeo je da slavi u Podgorici sa 92:79. Zna on vrlo dobro kako diše mladi tim Mege, tako da mu nije bilo teško da spremi utakmicu i nastavi borbu za prvo mesto pred plej-of ABA lige.

Budućnost je prelomila susret početkom poslednje deonice, otišla na 20 razlike i tu je pitanje pobednika bilo rešeno. Plave su do trijumfa vodili Nikola Ivanović sa 18, Melvin Edžim sa 15 i Džastin Kobs sa 14 poena. Trio standardno na visini zadatka.

Izabrane vesti

Treba istaći da je pored, sada već standardnog Petruševa (28 poena i 10 skokova), dobru ulogu u redovima Mege imao mladi Nikola Jović sa 15 poena.

Zanimljiv meč je to bio i zbog činjenice da je Dejan Milojević vodio Plave protiv svog bivšeg kluba. A to kao da je bio dodatni motiv za košarkaše Mege koji su dobili prvu deonicu sa 27:22, a prednjačili su Filip Petrušev po navici, kao i mladi Nikola Jović koji se posle juniorskog turnira Evrolige nametnuo sada i u seniorskoj košarci. Biće lepo pratiti njegov dalji razvoj karijere.

Snaga Budućnosti bila je u tome što je Dejan Milojević dobio doprinos u poenima čak od jedanaestorice igrača, a glavni su u celoj priči po navici bili Kobs i Ivanović.

Igralo se veoma brzo sa obe strane, u trećoj deonici je Budućnost došla do prednosti od blizu 10 poena, a Mega nije odustajala od jurnjave na obe strane parketa i to je trošilo njihove starije kolege u plavim dresovima. A skor datih poena posledično je rastao sa obe strane.

Ipak, Budućnost je imala više snage, pritisnula je krajem treće i početkom poslednje deonice, otišla na 20 razlike i tu je suštinski bio kraj svih nadanjima Mege.

A Plavi su upisali novi trijumf koji ih vodi ka osvajanju prvog mesta na kraju ligaškog dela ABA lige.

ABA LIGA, 24. KOLO

Subota

Borac - Zadar 61:65

/Miletić 13, Todorović 13 - Onaku 13/

Partizan - Krka 91:67

/Tomas 17 - Kemfor 13/

Nedelja

Budućnost - Mega 92:79

/Ivanović 18 - Petrušev 28/

19.00: (1,15) Igokea (20,0) Cibona (6,00)

Ponedeljak

18.00: FMP - Mornar

Odloženo

Cedevita - Crvena zvezda

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Džastin KobsNikola Jović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara