Košarkaši Real Madrida (©Shutterstock)
Košarkaši Real Madrida (©Shutterstock)

Dominacija Reala protiv prvaka Španije, frustrirani "Hulk" Henri ostao bez dresa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.03.21. | 20:22

Madriđani posle 24 odigrana susreta ostali na samo jednom porazu, Valensija pretrpela debakl u San Sebastijanu

Nastavlja se dominacija Reala u ACB ligi. Vezali su puleni Pabla Lasa i deveti trijumf, jedini poraz pretrpeli su krajem minule godine od Barselone. Ovoga puta je oružje pred Kraljevskim klubom položila Baskonija (85:74) i u to u svojoj Fernando Buesa areni. Madriđani posle 24 odigrana meča imaju samo jedan poraz i sede na čelu tabele, sastav iz Vitorije je posle šestog poraza ostao treći na tabeli, sa utakmicom više od večerašnjeg rivala.

Poveo je Real u drugom minutu, prvim poenima na utakmici i do kraja nije ispuštao prednost. Već u prvom kvartalu su gosti iz prestonice stigli do dvocifrenog suficita, ali je Baskonija sa tri vezana penala u završnici spustila zaostatak na sedam poena. Serijom 9:2 na startu druge deonice gosti dolaze i do 14 poena prednosti, uzvratila je ekipa Duška Ivanovića sa osam vezanih poena, ali su Madriđani do poluvremena bez problema zadržali višak.

Izabrane vesti

Ponovo uvodni minuti pripadaju gostima, koji serijom 12:5 dolaze do maksimalnih 16 poena viška na startu drugog poluvremena, ali je kao i u prva dva kvartala domaćin uspeo da se podigne, pa je serijom 9:2 zatvorio deonicu i deficit spustio na šest poena. Nije Lasova četa ipak dozvolila rivalu da se u potpunosti vrati u meč, pa je odlučujućem periodu vezala 15 poena, dok su Baski dodali svega dva, pa je sve bilo jasno u Vitoriji.

Real je sa 18 poena predvodio Gabrijel Dek, 16 je uz 12 skokova dodao Valter Tavares, 14 je ubacio Trej Tompkins, dok su dvocifreni bili i Fabijen Kozer sa 13, kao i Karlos Alosen sa 11 poena. Kod Baskonije se sa 14 poena i 11 asistencija istakao Pjerija Henri, 11 poena dodao je Luka Vildoza, do su po 10 ubacili Akile Polonara i Iliman Diop.

Henri je u finišu ostao bez živaca, ali i dresa.

Iznenađenje kola nešto ranije priredila je Gipuzkoa, koja je na svom parketu ubedljivo slavila protiv Valensije (78:60). Samo par dana posle velike pobede nad Fenerbahčeom u Evroligi ekipa Haumea Ponsarnaua nije ličila na sebe u San Sebastijanu. Narandžasti su posle osmog poraza u sezoni peti na tabeli (17 pobeda), dok je Gipuzkoa ostvarila tek šesti trijumf i sa 17 poraza sedi na pretposlednjem mestu na tabeli.

Već posle prvog kvartala je postalo jasno da nas čeka iznenađenje, kako je domaćin pomenuti period rešio sa 20:8 u svoju korist. Prepolovili su gosti zaostatak, pa je delovalo da bi u drugom poluvremenu mogli i do preokreta, ali je Gipuzkoa bila rešena da mu im to ne dozvoli, otišla je na poslednji odmor sa 10 poena viška, do kraja nije puštala gas, pa je upisala veoma ubedljiv trijumf.

Blistali su Dino Radončić i Vini Okuo, reprezentativac Crne Gore je meč završio sa 18 poena, devet skokova i tri asistencije, dok je Kongoanac Valensiji ubacio 20 poena uz devet uhvaćenih lopti. U poraženom sastavu po 15 poena ubacili su Klemen Prepelič i Luj Labejri, Vanja Marinković je ubacio svega tri poena, dok je Nikola Kalinić dodao sedam uz po tri skoka i asistencije.

ACB LIGA - 26. KOLO

Subota

Huventud - Obradoiro 91:84

/Lopez-Arostegi 22 - Robertson 18/

Unikaha - Gran Kanarija 82:76

/25 Butijel - Sloter 22/

Barselona - Saragosa 107:88

/Dejvis 20 - Enis 27/

Nedelja

Estudijantes - Bilbao 95:89

/A. Braun, Barea 13 - Dž. Braun 16/

Manresa - Fuenlabrada 90:76

/Mejson 16 - Garsija 17/

Gipuzkoa - Valensija 78:60

/Okuo 20 - Prepelič, Labejri 15/

Baskonija - Real Madrid 74:85

/Henri 14 - Dek 18/

Real Betis - Morabank Andora (u toku)

Odloženo

San Pablo Burgos - Tenerife



tagovi

Duško IvanovićPablo LasoBaskonijaKK Real MadridACB ligaGabrijel DekPjerija HenriNikola KalinićDino Radončić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara