Toma Ertel (©Shutterstock)
Toma Ertel (©Shutterstock)

Dva rešenja za Ertela: Transfer van Španije ili selidba u B tim

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.12.20. | 16:44

Prelazak u Real Madrid ne dolazi u obzir...

Ne pamti evropska košarkaška scena slučaj u kakvom se našao Tomas Ertel. Skandalozno ponašanje čelnika uprave Barselone i kasniji nevešti pokušaj da se speru mrlje u saopštenju na klupskom sajtu samo su dodali na gorčini u vremenima koja su i ovako izazovna...

Ertel se vratio u Barselonu nakon presedanja u Lionu, gde je uspeo čak da sretne ekspediciju moskovskog CSKA i razmeni nekoliko reči sa Majkom Džejmsom, koji je prvi javno stao u zaštitu francuskog plejmejkera i prvim čovekom kluba Andrejem Vatutinom, a u Kataloniji ga je dočekala zanimljiva scena. Kompletna svlačionica Barselone jednoglasno je dala glas za Ertelov ostanak, što vrhuška Barse nije prihvatila blagonaklono i počela je da postavlja uslove.

Izabrane vesti

Sportski direktor Načo Rodrigez i šef stručnog štaba Šarunas Jasikevičijus nemaju više Ertela u planu i da se nije saznalo za pregovore njegove agencije sa Real Madridom Francuz bi već bio slobodan u izboru nove sredine ili bi već potpisao ugovor s drugim klubom. Rodrigezova i Jasikevičijusova prvobitna ideja bila je da se Ertelu isplati 1.200.000 evra od preostalog ugovora i daju čisti papiri, ali sada su se uslovi promenili.

Naime, Barselona želi i dalje da pusti Ertela, ali samo pod uslovom da potpiše za klub izvan Španije! To u prevodu znači da transfer u Madrid apsolutno ne dolazi u obzir. Niti u bilo koji drugi tim na Iberijskom poluostrvu, pogotovo ne u redove evroligaša Valensije ili Baskonije.

Kako navode mediji u Španiji, u slučaju da Ertel ne prihvati ono što mu se nudi, biće prebačen u B tim Barselone i takmičiće se u trećoj ligi! Takva opcija nikako ne odgovara Barseloni, jer klub onda ne bi mogao da dovede zamenu za Ertela jer bi Francuz i dalje bio na platnom spisku.

Ne bi ovo bio prvi put da Barsa šalje svoje igrače u drugi tim s namerom da što pre izboksuje rastanak. Načo Rodrigez je, između ostalog, lično svojevremeno slao Tajrisa Rajsa u B tim 2017. godine, s tim što za njega nije stigla nijedna ponuda...



tagovi

Toma ErtelKK Barselona

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara