Luka Dončić i Boban Marjanović (©AFP)
Luka Dončić i Boban Marjanović (©AFP)

Filadelfija zaustavila Dončića, konačno minuti Marjanoviću, uzvratio sa sedam poena i 12 skokova (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pet. 26.02.21. | 05:29

Vučevićih 28 nedovoljno protiv Netsa, Niksi zatrpali koš Sakramenta, za koji ponovo nije nastupio Nemanja Bjelica, dok su Klipersi neprijatno iznenadili u Memfisu

Košarkaši Filadlefije su pronašli recept za Luku Dončića. Sjajni reprezentativac Slovenije postigao je samo 19 poena u porazu Dalasa (97:111). Ben Simons je odigrao odličnu odbranu nad najboljim igračem Mavsa, koji je uzeo svega 13 šuteva (pogodio šest) i izgubio čak sedam lopti. Zbog velikog zaostatka u poslednjoj četvrtini, minute je dobio i Boban Marjanović, a za 16 provedenih na parketu zabeležio je sedam poena uz 12 uhvaćenih lopti.

Australijanac je bio rešen da zaustavi Dončića, neprestano ga je pratio, trudio se da mu zagorča život, terao ga na teške šuteve i na kraju uspeo u svojoj misiji.

Izabrane vesti

"Samo sam radio svoj posao. Volim ovakve izazove. Iznova to ponavljam. Samo mi recite koga da čuvam", izjavio je Simons posle odlične partije. Već se u NBA spekuliše da bi ukoliko nastavi u ovom ritmu mogao da ponese i nagradu za najboljeg defanzivca najjačeg košarkaškog takmičenja na planeti.

Dalas je tako posle četiri pobede u poslednjih pet utakmica ponovo stao i posle 31 odigrane utakmice ima 16 poraza. Držali su se puleni Rika Karlajla solidno sve do poslednje deonice, kada je izostao Dončićev učinak, pa su u jednom trenutku Siksersi imali i 26 poena razlike.

Kada zakaže prva violina Maveriksa, jasno je da je poraz neminovnost. Blede role Džoša Ričardsona (13 poena), Tima Hardavej Džuniora (12 poena) i Džejlena Bransona (11 poena) samo su još jedan pokazatelj da je Dalasu neophodno pojačanje. Pobednički sastav je sa 23 poena predvodio Džoel Embid, 15 je dodao Set Kari, koliko je ubacio i Ben Simons, ali je australijski košarkaš imao daleko veći doprinos na drugom kraju terena. Dvajt Hauard je brojao do 14, dvocifren i Šejk Milton sa 10 poena, dok je Furkan Korkmaz ubacio devet.

Bruklin je nastavio da niže pobede, do osme u nizu stigao je preko Orlanda (129:92). Nemoćni su bili košarkaši sa Floride u Berklejs centru, pa im nije pomoglo ni 28 poena Nikole Vučevića.

Držao se Medžik sve do finiša druge deonice, koju su Netsi zatvorili serijom 19:4, da bi već početkom treće postalo jasno da Orlando ne može da se vrati. Sa 20 poena viška puleni Stiva Neša su otvorili poslednjih 12 minuta, ali nisu puštali gas, pa su na kraju upisali jedan od najubedljivihi trijumfa ove sezone.

Kajri Irving je brojao do 27 ovoga puta (devet asistencija), Džejms Harden je flertovao sa tripl-dablom (20 poena, devet skokova i sedam asistencija). Lendri Šamet se istakao sa 19 poena i devet skokova, Brus Braun i Džo Heris su dodali po 14, dok je dvocifren sa 10 poena bio i Nikolas Klekston. Kevin Durent i Džef Grin nisu nastupili zbog povreda.

Vučeviću je najbliži bio Džejms Enis sa 15 poena, po 11 su dodali Dvejn Bejkon i Majkl Karter-Vilijams.

Njujrok je deklasirao Sakramento u Gardenu, četa Toma Tibodoa je nastavila sa sjajnim partijama ove sezone i u trijumfu nad Kingsima ubacila 140 poena (140:121).

Do 16. trijumfa u sezoni je Nikse predvodio ruki Imanuel Kvikli sa 25 poena, pola koša manje dodao je Alek Burks. Džulijus Rendl standardno dobar sa 21 poenom i 14 skokova, dok se istakao i Derik Rouz sa 18 poena. Pratili su ih Er Džej Beret sa 12 i Redži Bulok sa 10 poena.

Nemanja Bjelica ponovo nije oblačio dres Sakramenta, koji je i ovoga puta predvodio Deron Foks sa 29 poena i 11 asistencija. Harison Barns je dodao 22, Marvin Begli 19, novu solidnu partiju pružio je ruku Tajris Haliburton (17 poena).

LA Klipersi su doživeli poraz u Tenesiju od Grizlisa (94:122). Napad ekipe Tajrona Lua je potpuno podbacio, a pitanje pobednika je bilo rešeno sredinom poslednje deonice, kada je viđena serija domaćina bez odgovora.

Koliko sastavu iz Los Anđelesa nedostaje kvalitetan plejmejker još jednom je postalo jasno, podbacili su Kavaj Lenard (17 poena) i Pol Džordž (13 poena) i u napadu nije bilo rešenja. Serž Ibaka je brojao do 13, dok je Redži Džekson ubacio pola koša manje. Brine i podatak da je Lu večeras imao najbolje pojedince na raspolaganju, ali su se Grizlisi ispostavili kao nepremostiva prepreka.

Memfis je predvodio Tajus Džouns sa 20 poena, pola koša manje ubacio je Dilon Bruks. Odličan i Jonas Valančijunas sa 16 poena i 15 skokova, isti košgetgerski učinak zabeležio je i Dža Morant. Dvocifreni i Kajl Anderson sa 13, kao i Grejson Alen sa 10 postignutih poena.

NBA

Petak

Filadelfija - Dalas 111:97

/Embid 23 - Dončić 19/

Bruklin - Orlando 129:92

/Irving 29 - Vučević 28/

Njujork - Sakramento 140:121

/Kvikli 25 - Foks 29/

Memfis - LA Klipers 122:94

/Džouns 20 - Lenard 17/

Denver - Vašington 110:112

/Mari 34 - Bil 33/

Milvoki - Nju Orleans 129:125

/Adetokunbo 37 - Vilijamson 34/



tagovi

Luka DončićBoban MarjanovićNemanja BjelicaBen SimonsDalasFiladelfija SeventisiksersSakramento KingsNjujork

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara