Nemanja Nenadić Foto: ABA liga / KK FMP
Nemanja Nenadić Foto: ABA liga / KK FMP

FMP ambiciozan, ali i oprezan, Vojvodina se ne predaje unapred

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.02.21. | 09:11

Panteri bi bar do polufinala kupa, a Novosađani da odigraju kvalitetan meč

Završni turnir Kupa Radivoja Koraća otvoriće duel Mege i Mladosti (15.00) u maloj dvorani SPENS u Novom Sadu, dok će dva sata kasnije u velikoj dvorani igrati FMP i Vojvodina. Dva dana kasnije (18.30) će pobednici ova dva četvrtfinalna susreta odlučiti o finalisti (18.30).

Iza Pantera je turbulentan deo sezone. Posle serije loših rezultata Vladu Jovanovića je na klupi zamenio Bojan Đerić. Dolazak novog trenera obeležile su i određene rokade u rosteru, pa su umesto Okbena Ulubaja, Nikole Popovića i Ognjena Čarapića krajem prošle godine stigli nigerijski krilni centar sa američkim pasošem Ebuka Izundu, mladi slovenački reprezentativac Jurij Macura i američki bek Džejlen Hends. Promene su dale rezultat. Ostvarene su vrlo bitne pobede u ABA ligi protiv Cedevita Olimpije i Splita.

Izabrane vesti

Ove takmičarske godine se odličnim izdanjima izdvojio povratnik iz redova Crvene zvezde Nemanja Nenadić, koji je najbolji strelac ekipe sa 16,8 poena po nastupu. Odlični bek je trenutno i peti najkorisniji igrač regionalnog šampionata sa prosečnim indeksom korisnosti 18,31.

Košarkaši FMP imaju ambicije na kupu koji su osvajali četiri puta.

"Kup je eliminaciono takmičenje gde faktički nema popravnog. Zato moramo da se fokusiramo da pokažemo maksimum već na prvoj utakmici i tako se domognemo nastavka takmičenja. Svaka ekipa koja se nađe u najbolje četiri, ali i ostale, traži šansu da se domogne trofeja i uđe u istoriju. Poštujemo protivnika u četvrtfinalu jer je u pitanju ekipa koja dominira u domaćem prvenstvu. Pobeda protiv Dinamika od 30 poena razlike u prošlom kolu to i govori, a mi se uzdamo u sopstveni kvalitet i način igre. Sve što tražimo je da budemo bolji kao ekipa u svakoj sledećoj utakmici, a za šta će to biti dovoljno pokazaće vreme. Mi ćemo da se potrdimo da iskoristimo svaku priliku", rekao je trener FMP Đerić

Vojvodina, domaćin završnog turnira Kupa Radivoja Koraća, i pored brojnih problema sa virusom korona, od kojih ni FMP nije uspeo da pobegne, ostavila je odličan utisak u domaćem prvenstvu. Posle 19 odigranih susreta ima skoir 16-3 i prvi je pratilac Mladosti, lidera KLS.

Novosađane s klupe predvodi proslavljeni srpski stručnjak Miroslav Nikolić. Kao najbolji strelac tima izdvaja se krilni centar Nikola Gaćeša (15 poena po meču), dok igrom diriguje iskusni plejmejker Krsto Bjelica (5,1 asistencija). Veliki adut Vojvodine je i sjajna igra u odbrani, o čemu svedoči i podatak da su trenutno ekipa koja je protivnicima dozvolila najmanji broj poena u KLS ove sezone (74,3 po meču). U minulom kolu Nikolićev tim deklasirao je Dinamik u Beogradu (82:54) i tako napravio najlepšu uvertiru za četvrtfinalni susret kupa.

"FMP ima kvalitet. Apsolutni su favoriti. Mi smo ove godine napravili konkurentan tim za našu ligu. Oni su odigrali veći broj kvalitetnih utakmica i član su ABA lige, a mi smo ipak KLS. Sigurno je da se nećemo predavati. Meni je samo važno da Vojvodina odigra dobro", izjavio je Nikolić za Mozzart Sport.

Ističe i da je zadovoljan ostvarenim u tekućoj sezoni.

"Naravno da sam zadovoljan, četiri najbolja igrača su nam imala koronu, pa smo tu malo grcali. Zbog svega toga smo bili ispali i iz forme u koju se polako vračamo. Zadovoljan sam drugim mestom u KLS, idemo gore...", dodao je trener Vojvodine. kojoj će ovo biti 11. učešće u na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća.

KUP RADIVOJA KORAĆA - ČETVRTFINALA

15.00: (1,03) Mega (28,0) Mladost Zemun (12,0)

17.00: (1,35) FMP (16,0) Vojvodina (3,50)

19.00: (1,55) Partizan (14,5) Borac (2,70)

21.00: Crvena zvezda - SPD Radnički

Polufinala su na programu u subotu od 18.30 (pobednici prva dva meča) i 21.00 (pobednici druga dva meča), dok je finale zakazano za nedelju od 21.00.


tagovi

KK FMPKK VojvodinaMiroslav NikolićNemanja Nenadić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara