Tim Partizana (© ABA liga)
Tim Partizana (© ABA liga)

Glave na odmoru, sezona na kocki

Vreme čitanja: 3min | sre. 31.05.23. | 09:09

Sezona za tim Željka Obradovića se dodatno produžila posle neplaniranog kiksa u Ljubljani posle kojeg tim mora ponovo da se posveti žestokom radu na treningu kako bi se izbeglo ispadanje pre finala ABA lige

Kada se budu svodili računi za ovu sezonu Partizan Mozzart Beta, posebno će se gledati ludi raspon od 10. maja do 6. juna. U tom periodu, navijači crno-belih su verovatno pogubili sve živce prateći ekipu Željka Obradovića koja je u ovom periodu bila na korak do ulaska na Fajnal for Evrolige pa na ivici ispadanja iz plej-ofa ABA lige.

Crno-beli se sada spremaju za treću majstoricu za manje od 30 dana, svaka prethodna je bila stresna, a nema dileme da će tako biti i 6. juna kada klub iz Humske u Areni bude dočekao Cedevitu Olimpiju koja je iskoristila manjak energije Partizana, sasvim zasluženo izjednačila na 1:1 u polufinalu i tako sve dodatno zakomplikovala i produbila nerviranje kako stručnog štaba, tako i igrača i navijača Partizana. Moraće sada tim da zapne žestoko na treningu kako bi se ispravile sve greške i mane.

Izabrane vesti

Agonija sa majstoricama je počela u već toliko pominjanom Madridu. Nema ljubitelja košarke u Evropi koji ne zna šta se sve izdešavalo u verovatno najluđoj plej-of seriji u istoriji elitnog takmičenja. Od pobedonosnog koša Kevina Pantera, pa do tuče, prednosti od 2:0 za crno-bele, pa dva poraza u Beogradu za povratak u Španiju, prednost od 18 poena u majstorici i na kraju slomljeno srce i poraz koji je označio kraj bajkovite sezone u Evroligi.

Međutim, taj kraj u Evroligi kao da je proizveo osećaj da je čitava sezona završena i da je vreme za odmor, a on u tom momentu nije bio ni blizu. Tek ono najvažnije je bilo na meniju, plej-of ABA lige i borba za najbitniji trofej u sezoni.

Verovatno su crno-beli mislili da će da se prošetaju do finala sa Crvenom zvezdom i tek onda zapravo zaigraju pravu košarku kojom su pobeđivali mnogo jače timove nego Studentski centar i Cedevitu, ali realnost je bila sasvim drugačija.

Čak je i Studentski centar pokazao veliki nivo borbenosti i htenja da nadigra Partizan. To su čak i uspeli na prvom meču, bili blizu i na drugom kada je čitava sezona Partizana visila o koncu da bi Džejms Naneli izvukao čitavu situaciju. Izgledalo je da se ekipa trgnula iz letargije, pregazila Studentski centar u majstorici, pa onda nešto slično uradila i Cedeviti u Areni na prvom meču polufinala, međutim... ponovo je viđeno ono što najviše muči tim Željka Obradovića u ovom momentu.

Hteli su crno-beli da preskoče stepenik i odmah ulete u finale, ali ne ide to tako. Cedevita je bila spremna za meč u Ljubljani, bili su domaćini borbeniji, energičniji, precizniji i samim tim su zasluženo slavili i produžili ovu sezonu.

"Cedevita Olimpije je bila neuporedivo bolja od nas. Naš rival je igrao sa više energije, volje i želje, sa mnogo pametnih odluka i poteza u oba smera", rekao je bio Obradović posle utakmice. 

Sada sledi sedam dana tišine. Problem je ponovo u terminima u Areni i iz tog razloga će se na majstoricu protiv Cedevite čekati čak sedam dana, sve do utorka 6. juna kada će konačno biti poznato protiv koga će Crvena zvezda igrati u finalu koje još nema zvaničan datum početka.

Zvezda sve ovo prati i čeka. Tim Duška Ivanovića je poslednji put na parketu bio 23. maja i očigledno je da će se još načekati, a za to vreme navijači Partizana će nastaviti da se nerviraju i još jednom strepe.

Narednog utorka će jedna stvar biti poznata. Sezona će se završiti neslavno ili će tim ući u finalnu borbu za trofej gde će morati neuporedivo bolje da igra jer Crvena zvezda sa Fakundom Kampacom neće praštati greške koje je su prolazile kod Studentskog centra ili eventualno Cedevite.



tagovi

KK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara