Džejms Harden (AFP)
Džejms Harden (AFP)

Harden opalio još jedan "šamar" Netsima: Blokirao novajlije Bruklina da debituju protiv Majamija

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.02.22. | 11:18

Brada kasnio s pregledima u Fili, pa Dramond i Kari nisu mogli da zaigraju protiv Hita

Bruklin je u Majamiju bez Kevina Duranta izgubio (111:115). Pojedini smatraju da je jedan od ključeva poraza bio van terena, odnosno u rukama njihovog dojučerašnjeg igrača Džejmsa Hardena!?

Prema rečima NBA insajdera Frenka Izole, dvojica momaka koja su u razmeni za Bradu stigla iz Filadelfije, Andre Dramond i Sert Kari, prošli su lekarske preglede, ali nisu mogli da igraju, jer kako pravila nalažu, da bi bili registrovani, isti proces u Siksersima treba da prođe i Harden.

Izabrane vesti

Međutim, on je odugovlačio, odnosno tek u poslednjem trenutku je uradio preglede, pa su Dramond i Kari koji su doputovali na Floridu, meč gledali u civilu.

Ovaj Hardenov potez mnogi smatraju izuzetno nekorektnim, a neki su ga nazvali nastavljanjem šamaranja njegovog starog tima iz koga je inicirao odlazak slično kao što je uradio u Hjustonu. Prvo je gledao da što manje igra (odigrao je tek pet od poslednjih sedam mečeva za Netse), a zatim je pomenutim izbegavanjem pregleda na još jedan način želeo da im zagorča život.

"Šarp je imao pet faulova. Dramond bi ga u nekom trenutku zamenio. Treba vam šut - Karija biste pozvali u igru. Obojica su pre meča prošli lekarske preglede. Harden je imao 48 sati da se prijavi, iako su saopštenja za javnost i dogovor završeni, on još nije prošao to. Mislim da se Filadelfija 'igrala', znajući da ako se Harden ne pojavi na pregledima, da Dramond i Kari ne mogu da igraju. Mislim da je to bilo frustrirajuće za Stiva Neša (trenera Netsa). U Majami su doputovala dva momka koji žele da igraju, a ne mogu jer Harden troši svoje vreme da se prijavi u Filadelfiji, plus je propustio i pet mečeva Netsa od poslednjih sedam. To je nešto što bi Liga trebalo da razmotri. Bilo je nepravedno prema Bruklinu, Dramondu i Kariju što nisu mogli da igraju protiv Hita", rekao je Izola u emisji na kablovsked televizije Yankee Entertainment and Sports Network koja ima pravo na prenose Netsa.

Koliko god da je nepravedno što je Harden sprečio Karija i Dramonda, ipak malo je verovatno da će NBA priznati bilo kakvu lošu nameru, jer pravilnik daje svim igračima rok od 48 sati da se prijave u novim timovima. A Brada se uklopio u rokove.

Biće zanimljivo kako će navijači Bruklina reagovati kada u njihov dom dođe Harden, ukoliko se Netsi i Filadelfija sretnu u plej-ofu, jer će poslednje međusobno ligaškom odmeravanje snaga biti u Filadelfiji 11. marta.


tagovi

Džejms HardenAndre DramondSet KariFiladelfija SeventisiksersBruklin Nets

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara