Aleksa Avramović (©Shutterstock)
Aleksa Avramović (©Shutterstock)

Idealna prilika za Avramovića i Estudijantes da pobegnu od opasne zone

Vreme čitanja: 3min | pon. 29.03.21. | 14:27

Sastav iz Madrida će dočekati desetkovanu Andoru u 28. kolu španske ACB lige

Zavesu na 28. kolo španskog prvenstva spustiće ekipe Estudijantesa i Morabank Andore (20.30). Studenti se ove sezone bore za opstanak (8-18), dok njihov naredni rival i pored kadrovskih problema uspeva da ostane u trci za plej-of (12-13).

Gotovo je neverovatno da se ekipa Estudijantesa ove takmičarske godine bori za opstanak. U svojim redovima ima NBA šampiona Džej Džej Bareu, sjajnog Aleksu Avramovića (najbolji strelac ekipe), kao i reprezentativce Francuske i Italije Edvina Džeksona i Alesandra Đentilea, pa i Amerikanca sa pasošem Bosne i Hercegovine Džona Robersona. Tu su crnogorski košarkaš Nemanja Đurišić, kao i bivši košarkaš Crvene zvezde i Partizana Aleksandar Cvetković. Ipak, ovaj sastav je dosad upisao svega osam pobeda, ali se drastičan pomak osetio dolaskom Hote Kuspinere na klupu. U prethodnih šest mečeva ostvaren je polovičan učinak, koplja su pred Studentima polagali Obradoiro, Bilbao i Saragosa (u pravom spektaklu posle produžetka - 113:104).

Izabrane vesti

Dugogodišnji igrač Dalas Maveriksa i reprezentativac Portorika Barea svakako se izdvaja kao lider ove ekipe, ali je Avramović ipak najbolji igrač sastava iz glavnog grada. Reprezentativac Srbije igra najbolju sezonu u karijeri i u proseku u ACB ligi beleži 16,5 poena (peti strelac šampionata). Trener Kuspinera za predstojeći meč neće moći da računa na Litvanca Davidasa Gijedraitisa, kao i iskusnog Đentilea zbog povreda.

20.30: (1,70) Estudijantes (14,5) Andora (2,30)

Andora je sa druge strane u prethodnih par godina uspela da stekne status jednog od najboljih timova prvenstva, kada izuzmemo evroligaše. U tekućoj sezoni je igrala i u Evrokupu, a ponovo je nadomak plasmana u plej-of. Ipak, zbog problema sa virusom korona, ali i povreda, desetkovana stiže u Madrid: postoji čak i bojazan da bi trener Ibon Navaro na raspolaganju mogao da ima samo šest košarkaša. Van stroja su trenutno Musa Dijanj, Gije Kolom, najbolji skakač ekipe Tajson Perez, Tomaš Gelo, Malcik Dime i Naćo Ljovet. Takođe, pod znakom pitanja su i nastupi Haukura Palsona i Džeremija Senglina. Sastav iz Andore la Velje je vezao dva trijumfa u Endesi (Fuenlabrada i Manresa), ali će predvođen Klevinom Henom, koji je najbolji strelac (12,7 poena) i asistent ekipe (4,2), teško uspeti da nastavi niz protiv Estudijantesa.

Trener ekipe iz Madrida Kuspinera se ipak ne da zavarati, očekuje jak otpor rivala i pored velikog broja odsutnih igrača.

"Imaju dosta izostanaka? To nije važno, moramo biti pripremljeni za svaki scenario. Sada je svaka pobeda jedan korak bliže opstanku".

Njegov kolega Navaro u prvi plan stavlja napadačke sposobnosti narednog protivnika.

"Igramo protiv tima koji ima izuzetan ofanzivni potencijal i prilično je napredovao od dolaska Baree. Mogu lako da postignu 90 poena. Učinićemo sve da pripremimo Palsona i Senglina, jer ćemo u suprotnom igrati sa šest igrača. Pod normalnim okolnostima bi mogli da pričamo o razlikama u stilovima, ali zbog problema koji nas onemogućavaju da igramo kako želimo, moramo dobro da se pripremimo i odigramo najbolje što umemo".

Morebank Andora je slavila na tri poslednja susreta protiv Estudijantesa, u prvom delu sezone bila je bolja rezultatom 81:73.

ACB - 28. KOLO

Ponedeljak

20.30: (1,70) Estudijantes (14,5) Andora (2,30)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Aleksa AvramovićDžej Džej BareaKK EstudijantesKK Andora

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara