Janis Adetokumbo (@AFP)
Janis Adetokumbo (@AFP)

Imamo dramu u finalu: Maestralni Janis razbio Sanse, Buker pucao ćorcima (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 12.07.21. | 04:37

Baksi slavili protiv Finiksa sa 120:100 i smanjili na 2:1. Grčki as fantastičan u timu iz Viskonsina, brojao do 41 poena

Grčki as Janis Adetokumbo rekao je "nije kraj, biće drame“. Činilo se da je premijerna titula šampiona NBA lige blizu Finiksa posle vođstva od 2:0 u seriji velikog finala najjače košarkaške lige na svetu protiv Milvokija, ali na krilima prošlogodišnjeg MVP sezone, Baksi su razbili Sanse u trećem meču sa 120:100 i smanjili na 2:1 u seriji.

Žilavi Milvoki ove sezone u plej-ofu loše krene seriju. Tako je bilo i u prethodnim rundama. Bruklin je vodio u polufunalu Istoka sa 2:0, Atlanta je povela u finalu konferencije, ali Adetokumbo je još jednom pokazao je da je jedan od najboljih košarkaša današnjice i da je lider Baksa. Iako rovit posle povrede kolena protiv Hoksa pre dve nedelje, odlgrao je simultanku s odbranom tima iz Arizone.

Izabrane vesti

Zaustavio se grčki as na brojci od 41 poena. Imao je šut iz igre veći od 60 odsto (14/23), uz 13 skokova i šest asistenija. S druge strane, zakazao je prvi šuter Fiiksa Devin Buker. Postigao je samo 10 poena, uz slab procenat uspešnosti iz igre od samo nešto više od 20 odsto (3-14).

Janis je bio nerešiva engima za Džeja Kraudera i ostale čuvare. Radio je šta je hteo sa Sansima zvezda tima iz Viskonsina. Gosti iz Arizone su bili ravnopravni četvrtinu i po. Vodili su sa 38:37 na startu drugog perioda igre, ali su ubrzo grčki as i drugovi zagospodarili terenom. Janisu su se priružili Džu Holidej i Kris Midlton i prednost je rasla do maksimalnih +15 (60:45) u prvom poluvremenu.

Uspeli su Sansi u trećem periodu igre da se vrate u život. Kris Pol je bio odličan, razigrali su se i Džej Krauder i Deandre Ejton, pa je prednost domaćina bila samo +6 (69:63) sredinom trećeg perioda igre. Finiks je došao i na samo četiri poena zaostatka (70:74), ali onda sledi cunami Baksa u poslednjih pet minuta trećeg perioda igre. Adetokumbo se razigrao, gosti su promašivali u Seriji ma, pre svega Devin Buker, pa je Milvoki pred poslednjih 12 minuta imao +22 (98:76).

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE KOŠARKAŠI ŠPANIJE DA IGRAJU FINALE NA OI U TOKIJU JE 1,85.

Tada je bilo jasno da je pitanje pobednika rešeno. Adetokumbo je poslednjih nekoliko minuta utakmice bio na klupi. Igrači oba tima su jedva čekala da se meč završi. Na kraju sigurnih 120:100 za domaćina koji za dva dana na svom parketu ima šansu da stigne do izjednačenja u finalnoj seriji NBA lige.

Osim pomenutog Adetokumba, ubedljivo najboljeg aktera meča, u pobedničkom timu istakli su se i Džru Holidej sa 21 poenom i devet asistencija, dok je Kris Mildlon ubacio 18, a imao je i sedam skokova i šest asistencija. Dvocifreni košgeterski učinak imali su Bruk Lopez i Bobi Portis sa po 11 poena.

Finiks je imao petoricu košarkaša sa 10+ poena. Najviše je postigao veteran Kris Pol. Završio je meč sa 19 poena i devet asistencija. Iz igre je šutirao 8/14. Po 18 poena ubacili su Džej Krauder i Deandre Ejton, dok je Kamero Džonson s klupe imao zapažen učinak od 14 poena. Pomenuti Devin Buker je zakazao, imao je veče za zaborav, za njega mizernih 10 poena. U šutu za tri poena samo je jednom pogodio iz sedam pokušaja.

NBA LIGA – PLEJ-OF

FINALE

Milvoki Baks - Finiks Sans 120:100 /u seriji: 1:2/

/Adetokumbo 41 – Pol 19/


tagovi

NBA ligaJanis AdetokunboMilvoki BaksFiniks SansDevin Buker

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara